Erdoğan Batman’da vatandaşların yüzüne paket fırlattı

Yayın tarihi: 27 Mart 2024 Çarşamba 4:53 pm - Güncelleme: 27 Mart 2024 Çarşamba 5:26 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan‘da Batman’da araçtan vatandaşlara paket fırlattı. Açıklama yapan Erdoğan DEM Parti ve CHP’ye yüklendi, enflasyon için “Mehmet Şimşek’e bu konuda tam itimadım var” ifadesini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin Batman mitinginde konuştu. Erdoğan miting alanına gelirken araçtan vatandaşlara paket fırlattı.

Muhalefeti hedef alan Erdoğan “Kürt kardeşlerim dahil seçmenlerine, masaya ve adayına oy verdirdiler. Sırf kendi ihtirasları için tapulu mülkü olarak gördükleri seçmenlerinin iradesini sağa sola peşkeş çektiler. Aynı nobranlığı, aynı küstahlığı, aynı milli irade simsarlığını bu seçimlerde de sürdürüyorlar. CHP’li ve DEM’li bir avuç komprador dışında ne olup bittiğinden kimsenin haberi yok. Her iki partiye gönül verenlerin ne düşündüğünü ne istediğini zaten kimse umursamıyor” ifadelerini kullandı.

Enflasyon için “Enflasyon meselesini de göz ardı etmeyeceğiz. Mehmet Şimşek’e bu konuda tam itimadım var. Yılın ikinci yarısından itibaren ekonomi programımızın olumlu yansımalarını daha net göreceğiz” dedi.

Erdoğan’dan ‘çözüm süreci’ çağrılarına şartlı yanıt

Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

“Meydana gelmeden önce sorun katılım ne kadar diye, 50 bin. Meydanlara sığmayan sevdamız için her birinize teşekkür ediyorum.

‘ALTILI MASANIN YERİNDE YELLER ESİYOR’

Millete ballandırarak anlattıkları ittifakın ve adayının temelinin çürük olduğu böylece ortaya çıktı. Altılı masa dediler, şu anda hiçbirisi parlamentoda değil. Masanın altına birilerini soktular, ne çıktı? Hiç… Bugün siyaset arenasına baktığınızda Cumhur İttifakı yoluna kararlı bir şekilde devam ederken altılı masanın yerinde yeller esiyor. Siyaset mühendisliklerinin ürünü olarak kuruldular, sonra da aynı siyaset mühendisleri tarafından tek hamleyle yıkıldılar. Şimdi birbirleri hakkında söylediklerini, birbirlerine kurdukları kumpasları gördükçe onlar adına inanın biz de hicap duyuyoruz.

‘CHP’Lİ VE DEM’Lİ BİR AVUÇ KOMPRADOR…’

Biz seçim sürecindeki dirayetli duruşumuzla milletimizin hançerlenmesinin önüne geçtik. Aslında altılı masa denilen yamalı bohçayı millete umut diye pazarlayanlar, bunların içlerinin boş olduğunu çok iyi biliyorlar. Benim Kürt kardeşlerim dahil seçmenlerine, masaya ve adayına oy verdirdiler. Sırf kendi ihtirasları için tapulu mülkü olarak gördükleri seçmenlerinin iradesini sağa sola peşkeş çektiler. Aynı nobranlığı, aynı küstahlığı, aynı milli irade simsarlığını bu seçimlerde de sürdürüyorlar. CHP’li ve DEM’li bir avuç komprador dışında ne olup bittiğinden kimsenin haberi yok. Her iki partiye gönül verenlerin ne düşündüğünü ne istediğini zaten kimse umursamıyor. Bizim belirlediğimiz adaylara gidip tıpış tıpış oy vereceksiniz dediler, verdiler mi? Vermediler… Milletimizin bu çirkin dayatmayı kabul etmeyeceğine inanıyorum. 31 Mart’ın Türkiye’nin bu işportacı siyaset anlayışından kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum.

‘KAOTİK GÜNLERİ KİMSE GERİ GETİREMEYECEK’

Türkiye olarak etrafımız çatışmalar ve savaşlarla çevrili olmasına rağmen hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerliyoruz. Bizi çatışmaların tarafı yapmak için çok uğraştılar ama biz oyuna gelmedik. Devletimizin bekasına milletimizin canına kast eden tüm terör örgütlerine karşı başarılı bir mücadele yürüttük. Suriye’den ülkemize yönelen tehdit önemli ölçüde kontrol altına alındı. Bu yaz itibarıyla Irak sınırımızın güvenliğini de temin etmiş olacağız. Biz görevde olduğumuz sürece eski karanlık ve kaotik günleri kimse geri getiremeyecek.

ENFLASYON MESAJI: MEHMET ŞİMŞEK’E TAM İTİMADIM VAR

Bölgemizde bu kritik adımları atarken ülkemizi de olumsuz etkileyen enflasyon meselesini de göz ardı etmeyeceğiz. Ekonomide gerçekten yetkin isimlerden oluşan güçlü bir kadro kurduk. Mehmet Şimşek’e bu konuda tam itimadım var. Yılın ikinci yarısından itibaren uyguladığımız ekonomi programının olumlu yansımalarını daha net göreceğiz. Emeklilerimizin sıkıntılarının da farkındayız. Emeklilerimize destek olmayı sürdüreceğiz.”

Kaynak: TELE1