Erdoğan başkanlık açıklamasına İnce’den yanıt: Demedik mi, uyarmadık mı?

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2020 Salı 6:24 pm - Güncelleme: 21 Temmuz 2020 Salı 6:24 pm

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi İki Yıllık Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu. Erdoğan’ın ‘ Daha iyisini, daha efdalini, daha güzelini bulduğumuzda her türlü değişime gönlümüz de, siyasetimiz de açıktır,” diyen Erdoğan’a, İnce’den yanıt geldi. İnce “2 yılın sonunda her alanda Türkiye geriledi, “başkanlık sistemi en doğrusudur demiyoruz” noktasına geldiler. Referandumda demedik mi, uyarmadık mı?” dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ikinci yılı vesilesiyle açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Tabii bu yönetim sistemi, gerek ve ihtiyaç duyulduğunda her türlü değişikliğin süratle yapılabilmesine imkan sağlayan dinamik bir sistemdir. Hayatımızın hiçbir döneminde olmadığı gibi şimdi de, “Biz yaptık öyleyse en doğrusu budur” gibi bir inatlaşmaya girmiyoruz. Daha iyisini, daha efdalini, daha güzelini bulduğumuzda her türlü değişime gönlümüz de, siyasetimiz de açıktır,” dedi.

Muharrem İnce “Başkanlık sistemi gelecek, dertler bitecek, Türkiye uçacak dediler, başkanlık sistemi gelmezse Türkiye bölünür bile dediler, 2 yılın sonunda her alanda Türkiye geriledi, “başkanlık sistemi en doğrusudur demiyoruz” noktasına geldiler. Referandumda demedik mi, uyarmadık mı?” diyerek Erdoğan açıklamalarına cevap verdi.