Cumhur İttifakı’nda 50+1 çatlağı: Bahçeli, Erdoğan’a gitti

Yayın tarihi: 17 Kasım 2021 Çarşamba 1:53 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2021 Çarşamba 2:40 pm

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhur İttifakı’nda çıkan 50+1 çatlağının ardından MHP lideri Bahçeli ile görüşme başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile saat 14.00’da başlayan görüşmesi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda sürüyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu arasındaki görüşme sonrası, Karamollaoğlu ziyaret sonrasında Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’ya konuşmuş ve “Cumhurbaşkanı’yla birçok konuda anlaşamamakta anlaştık. Sadece 50+1’den şikâyet etti” demişti. Karamollaoğlu’nun aktarımına göre Erdoğan, “50+1’in mahsurlu olduğunu anladık. 50+1’i o zaman bu kadar sıkı bir şeye bağlamamamız gerekirmiş. Onun farkına vardık” demişti.

Cumhur’da 50+1 çıkmazı! Bahçeli’nin açıklamalarına Erdoğan ne diyecek

BAHÇELİ SERT ÇIKMIŞTI

50+1 tartışmalarıyla ilgili ise Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında  kuralın değişiminin sistemi sakatlayacağını ifade ederek, “Yüzde 50+1’i eleştirenleri anlayışla karşılamamız abesle iştigaldir. Yüzde 50+1 oy sistemini eleştirenleri makul görmemiz mümkün değildir. Bu konuda verilecek taviz, sistemin işleyişini sakatlar” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan Karamollaoğlu’na rest çekti: Tek doğru 50+1

TOP MECLİSE ATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bugünkü grup toplantısında yaptığı konuşmasında ise, yüzde 50+1 tartışmasına ilişkin “Bunların hepsi maalesef yalan dolan, bu tür şeyler. Bu konularla, özellikle Anayasa değişikliğiyle ilgili karar merci parlamentodur” dedi. Erdoğan ve Bahçeli’nin birbirleriyle ters düşen 50+1 açıklamaları sonrası konuşmalarının nasıl olacağı ise herkesin merak konusu.

Cumhur İttifakı’nda kriz! ’50+1 Cumhurbaşkanımıza tuzaktı’

CEMİL ÇİÇEK NE DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek ise 50+1 tartışmalarıyla ilgili, “Anayasa toplantısında 50 +1’in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini ve Türkiye’yi bir kaosa sürükleyeceğini söyledim yine söylüyorum. Bu sözlerim iktidar ya da muhalefet yanlısı değil. Söylediğim cümleler gayet açık. 50 + 1 ciddi problem çıkarıyor. Gelecekte de çıkaracak.” açıklamasını yapmıştı.

Cumhur İttifakı’nda 50+1 krizi! Çiçek kendisini hedef alan Bahçeli’ye yanıt verdi