Erdoğan: BAE önde gelen ticaret ortaklarımızdan

Yayın tarihi: 14 Şubat 2022 Pazartesi 11:36 am - Güncelleme: 14 Şubat 2022 Pazartesi 11:36 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE’ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. BAE’nin Türkiye’nin ticaret ortakları arasında olduğunu söyleyen Erdoğan, Emine Erdoğan’ın pozitif olması sebebiyle ziyarete eşlik edemeyeceğini açıkladı. 

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

“Yaklaşık 5.5 milyar doları ihracatımız olmak üzere, 8 milyar dolara ulaşan ticaret hacmimizle BAE önde gelen ticaret ortaklarımız arasında yer alıyor. Türk müteahhitlik firmaları BAE’de bugüne kadar değeri 13 milyar doları bulan 141 proje üstlenmiştir. Bu rakamlarla BAE yurt dışı müteahhitlik sektörümüzün en büyük 10. pazarı konumundadır. BAE de Türkiye’deki dinamik yatırım ortamına önemli katkılarda bulunuyor. İki ülke ekonomisinin birbirini tamamlayıcı yapısı esasen mevcut rakamların çok daha ötesinde bir potansiyele işaret ediyor. Ziyaretimizin amacı bu potansiyeli hızlıca hayata geçirmektir.

BAE’yi son olarak Başbakan olduğum dönemde 2013 yılında ziyaret etmiştim. Aralık ayında Dışişleri Bakanımız ziyaret etti. Bu ziyaretimle ilişkilerimizin hak ettiği ivmeyi yakalamasını umut ediyoruz. BAE ile ilişkilerimizde yeni dönemi başlattık. Bölgesel gelişmeleri de ele alacağız. BAE önde gelen ticaret ortaklarımız arasında yer alıyor. BAE de Türkiye’deki dinamik ekonomik yatırımına katkıda bulunuyor. Ziyaretimizin amacı bu potansiyeli hızlıca hayata geçirmektir. Önde gelen yatırımcılarla bir araya geleceğim.

EMİNE ERDOĞAN’IN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

Eşim benimle beraber olamayacak. Eşim pozitif. Hamdolsun süreci hafif bir şekilde atlatıyor.

FİYAT ARTIŞLARIYLA MÜCADELE

Kurduğumuz denetim ekipleriyle beraber bizim attığımız bu adımlara karşı ters adımlar atanlara yönelik şiddetli cezai müeyyideleri uygulayacağız. Çünkü vatandaşımızı ezmeye, vatandaşımıza yönelik bu tür maalesef arzu edilmeyen süreci işletenlere karşı müeyyidelerimiz ağır olacaktır. Bu konuda bakanlıklarımız tüm müfettiş ekipleriyle buraların denetimini sürdüreceklerdir”

Akşener’den Erdoğan’a: Soruları olursa arasın çekinmesin