Erdoğan, Atatürk’ün imzaladığı karara ‘tarihe ihanet’ dedi
11 Temmuz 2020 Cumartesi
Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya’nın müze statüsünün iptal edilerek cami yapılmasına ilişkin kararın ardından yaptığı konuşmada Mustafa Kemal’in ve Cumhuriyet kurucu kadrolarının imzası ile alınan kararı tarihe ihanet olarak adlandırdı.
Ayasofya’nın Danıştay kararı ile müze statüsünün kaldırılması bir dizi yeni tartışmaya sahne olurken AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kararın ardından yaptığı açıklamada Aaysofya’tı müze ilan etmenin tarihe ihanet olduğunu öne sürdü.
Diyanet, Ayasofya’nın içine medrese yapmak istedi
Neden 24 Temmuz?
Erdoğan, “Tek parti döneminde alınan bu karar, tarihe ihanet olmanın yanında hukuka da aykırıydı. Çünkü Ayasofya ne devletin ne de herhangi bir kurumun malı değil, vakıf mülküdür” ifadelerini kullandı.
CUMHURİYETİN KURUCU KADROLARININ İMZASI VAR
Erdoğan’ın tarihe ihanet olarak ifade ettiği kararın altında ise Osmanlı yönetiminin başta İngilizler olmak üzere ülkenin işgali için yaptığı tüm anlaşmaları ve çabaları yok eden Cumhuriyetin kurucu kadrosunun imzası bulunuyor.
Aynı metinde daha sonra Cumhurbaşkanı da olacak ve yine milli mücadele kahramanlarından olan Celal Bayar’ın, Cumhuriyet’in ilk Sağlık Bakanı olan ve açtığı Hıfzıssıhha Kurumu, Veren Savaş Dispanserleri bugüne dek hizmet veren, bulduğu tifüs aşısı ile tıp literatürüne giren Refik Saydam gibi kurucu kadroların imzaları yer alıyor.
Benzer Haberler
Arda Turan da gemiden indi: Asla Erdoğan ile aynı düşüncede değilim
29/06/2022 11:42
Meral Akşener’den Erdoğan’a NATO tepkisi: Bu bir tavizdir
29/06/2022 10:28
Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesine suç duyurusu
29/06/2022 6:31
Sedat Peker, AKP’li Külünk’le olduğu iddia edilen telefon görüşmesini yayınladı
29/06/2022 2:09
Turhan Çömez: Sedat Peker, Erdoğan’la bizim anlayamadığımız bir dille iletişim sağlıyor
29/06/2022 1:39
Erdoğan’ın eski avukatı hakkındaki FETÖ borsası iddiaları ‘tutanağa geçirilmedi’
29/06/2022 0:48