Erdoğan, Ankara’da Mansur Yavaş’ı hedef aldı

Yayın tarihi: 23 Mart 2024 Cumartesi 3:08 pm - Güncelleme: 23 Mart 2024 Cumartesi 3:23 pm

Haber: BİŞAR ARSLAN

Ankara’da konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP ve DEM Parti’yi hedef aldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Başkent Millet Bahçesi’ndeki ‘Büyük Ankara Mitingi’nde konuştu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı hedef alan Erdoğan “Mevcut Ankara Belediye Başkanı 5 yılda ne yaptı? Yollarımızın hali ortada; çöp, çukur, çamur. Ankara daha fazla Yavaş’layamaz. Nedir bu Yavaş’lardan çektiğimiz ya?” ifadelerini kullandı.

CHP ve DEM Parti’yi de hedef alan Erdoğan “Yeni adıyla DEM’e oy veren vatandaşlarımızla CHP’ye oy veren vatandaşlarımız bu kirli ilişkiyi içlerine sindiremiyor” dedi.

Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

“Sözlerimin hemen başında dün Moskova’daki bir konser salona gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle Rusya hükümetine taziyelerimizi iletiyoruz. Terör kimden gelirse gelsin, faili kim olursa olsun kabul edilemez. Masum sivilleri hedef alan bu terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Rus halkının acısının devletçe, milletçe paylaşıyoruz.

‘200 BİN KİŞİ ALANDA’

Ankara maşallah bugün bir başka güzel. Sordum katılım ne kadar, 200 bin. Ankara’ya 14 Mayıs-28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’na verdiği samimi destek için teşekkür ediyorum. Ankara’nın milli mücadelenin ardından Başkent olması, birilerinin iddia ettiği gibi tesadüf eseri değildir. Dünya şehri Ankara’ya layık olmaya çalışıyoruz.

AKP’nin Belediye Başkan adayı Recep Karataş’a saldırı

‘BURAYI MURAT KURUM YAPTI…’

Bugün burada Başkent Millet Bahçesi’nde bir araya gelen sizler sadece Ankara’ya sadece ülkemize değil tüm dünyaya mesaj veriyorsunuz. Murat Kurum kardeşimiz bakanken burayı yaptı. Turgut Altınok kardeşimiz de Keçiören’de gerekeni yaptı. Hep beraber artık, istiklal ve istikbal haline gelen parolamızı tekrarlayalım, tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, buradaki gibi kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız.

‘NEDİR BU YAVAŞ’LARDAN ÇEKTİĞİMİZ YA?’

Mevcut Ankara Belediye Başkanı 5 yılda ne yaptı? Yollarımızın hali ortada; çöp, çukur, çamur. Bundan başkasını yapamaz. İstanbul’da da öyle. Bunlardan artık kurtulalım. 5 yıl boşuna geçti. 31 Mart çok önemli. Ankara daha fazla Yavaş’layamaz. Nedir bu Yavaş’lardan çektiğimiz ya? Ankara’yı taşlarına, dar sokaklarına bakıp gözyaşlarımızı silip başkent yapmış olabiliriz. Ama Ankara’yı aynı vizyonsuzlara teslim etmek zorunda değiliz. Ankara her şeyin en güzeline, en modernine layıktır. Türkiye Yüzyılı’na hazırlamayı vadediyoruz. Başkentimizi huzurla ‘işte benim şehrim’ diyeceği konuma getirmek amacındayız.

‘HEPSİNİN AKIBETİ AYNI OLACAK’

Emperyalistlerin sergilediği oyunlara içeriden destek veren figüranlar da çıktı. Gece gündüz Türkiye aleyhinde çalışanlar var. CHP’nin takındığı tutum ülkemiz adına endişe verici. Tek parti döneminde işlediği günahları bir kenara koyuyorum. Son 21 yılda bu parti bir dönem vesayetin sözcülüğünü yürüttü. FETÖ ihanet çetesinin taşeronluğunu üstlendi. PKK’nın ve Suriye’deki uzantılarının savunuculuğuna soyundu. ABD’nin, Avrupa’nın sesi oldu. Geçtiğimiz mayıs ayındaki seçimlerde kurulan tuhaf ittifakı hatırlıyor musunuz? Ne oldu? Hepsi dağıldı mı? Bu altılı masadan parlamentoya giren var mı? Benim milletim istemezse hiçbir şey olmaz. Bay bay Kemal ne oldu? Bunların hepsinin akıbeti aynı olacak.

‘MATRUŞKA İTTİFAKI’

CHP gizli saklı işbirliği yapmıştı. Bu seçimde de adını koyamadıkları kirli bir pazarlığa giriştiler. Kapağını kaldırdıkça yeni şeyler çıkan bir matruşka ittifakı. Bundan seçmenin haberi yok. Yeni adıyla DEM’e oy veren vatandaşlarımızla CHP’ye oy veren vatandaşlarımız bu kirli ilişkiyi içlerine sindiremiyor. Bir de ortaya deste deste dolarla, eurolar çıktı. Mahkemelerde hesap veriyorlar. CHP’de hiçbir Allah’ın kulu izahını yapamadı. Son derece makul soruları cevaplamak yerine suçu AK Parti’ye yüklemeye çalıştılar. Türk siyaseti çok yüzsüzlük, pişmanlık, utanmazlık gördü ama böylesiyle ilk defa karşılaşıyoruz. Genel başkanı darbe çığırtkanlığı yapıyor, bir diğeri terör örgütünü övüyor, ötekisi tembelliğine methiye düzer. Böyle ana muhalefet partisi olur mu? CHP amblemi altında seçime girenler, kendilerini bunların vebalinden kurtarabilir mi? Milletimiz 31 Mart’ta CHP’ye de DEM’e de ortada dolananlara da hak ettiği cevabı verecektir.”

 

 

Kaynak: TELE1