Erdoğan, Ankara belediye başkan adaylarını açıkladı

Yayın tarihi: 1 Ocak 2019 Salı 1:23 pm - Güncelleme: 1 Ocak 2019 Salı 1:23 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP’nin Ankara Belediye Başkan adaylarının tanıtım toplantısında konuşuyor.

Erdoğan özetle şunları söyledi:

“Bugün 1 Ocak, 2019 yılına girdik. 2019 yılının hayırlara vesile olmasını Allah’tan diliyorum. Buradan Cumhuriyetimizi kuran Ankara’nın tüm güzel insanlarını selamlıyorum. Türkiye’nin başkentinde yaşama bahtiyarlığına erişen tüm kardeşlerimi selamlıyorum.

son 17 yıldır zamanının büyük kısmını Ankara’da geçiren bir başkentli olarak son 17 yıldır Ankara bizi bırakmadı, bırakmayacak. 31 Mart 2019 seçimlerinde en iddialı projelerle milletimizin karşısına çıkmada kararlıyız. Çünkü Ankara başkenttir, vitrinimizdir.

AK Parti kurulduğu günden beri her an seçime hazır bir partidir. Seçim dönemlerinde sadece milletimizin karşısına çıkacak isimleri belirliyoruz. Aday adaylarımız oldu. İstişarelerimiz oldu. Yılın 365 günü halkın hizmetinde olmayan, kapısı açık olmayan hiçbir ismin teşkilat yöneticisi olması mümkün değildir.

Çankaya’yı almaya var mıyız? Yeni Mahalle’yi almaya var mıyız? Ankara’da bu iki belediyeyi alarak Ankara’da yeni bir dönemi başlatmak zorundayız. Biz şimdi yeni mahalleyi eski olmaktan çıkartıp gerçekten yeni olmayı başaralım.

25 adayımız Cumhur İttifakı olarak Ankara’da yeni bir dönüşüm değişimi 1 Nisan itibariyle başlatacağız. Milletimizin gönlünden düşenin bizim nezdimizde yeri olmaz. Unutmayınız halis niyet, samimiyetle çalışanı Allah da sever kul da sever.

Eğitimde öncelikle eğitimin alt yapısıyla ilgili tıkanıkları ortadan kaldırmaya yönelik bir hamle başlattık. Derslik sayısını 575 bine, öğretmen sayısını 920 bine çıkartarak bu alandaki zorlukları büyük ölçüde çözdük. Bakın bunu Bay Kemal bilmez, size ona ve izleyenlerine de bunu anlatmanız lazım. Üniversite öğrencilerimizin sayısını 8 milyona ulaştırarak yüksek öğrenimi ulaşılabilir kıldık.

Ülkemizde dünyada örneği görülmedik şekilde genel bağlık sigortasının şemsiyesi dışında kalan kimse yoktur. Hastane yatak kapasitemizi 136 bin ilave ile 240 bine, doktor sayımızı ise 231 bine çıkardık.Bay Kemal bunları yapamadın, Savaş Ay seni çok iyi anlattı. Şimdi hastanelerimiz modern. Sağlık alınında yeni bir çığır açıyoruz. Yakında Ankara Bilkent şehir hastanesini de hizmete açıyoruz. Toplamda 44 bin 400 yatağa ulaşacak şehir hastanelerimizde vatandaşlarımızı bir üst sınıfa çıkarıyoruz.

Bay Kemal her fırsatta Türkiye’yi Avrupa’ya şikayet ediyor. Alman dergileriyle röportaj verip ‘Türkiye’de hiç kimsenin güvencesi yok’ diyor. Bay Kemal önce sen partinin içindeki meşruiyetini sorgulma. Dünyanın neresinde 9 seçim üst üste kaybedip de koltuğuna böyle yapışan var. Bir an önce git de CHP’nin tavanı rahatlasın. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaya cesaret edemeyen aday yaptığı kişiyi de partisinin tavanından kazımak isteyen bir zattan fayda gelmez. Kılıçdaroğlu olsa olsa terör örgütlerinin beslemelerinden yanadır.

Ankara’dan gösterdiğimiz büyükşehir ve ilçe adaylarımız şöyle:

Akyurt Belediyle Başkan adayımız : Hilal Ayık,

Altındağ : Asım Balcı,

Ayaş : Burhan Demirbaş,

Bala: Ahmet Buran,

Beypazarı :Tuncer Kaplan,

Çalmıdere: Hazım Caner Can,

Çankaya: Amber Türkmen

Çubuk: Baki Demirbaş

Elmadağa : Gökhan Küçükçelebi”

ÖNCE SALON DIŞINDA BEKLEYENLERE SESLENDİ

Erdoğan, “Ankara’da 25 adayımızın 3’ü Cumhur İttifakı’mızın gereği MHP’den, diğerleri partimizden.” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Cumhur İttifakı’nı inşallah Ankara’mızda, başkentimizde, karşımızdaki illet ittifakına karşı muzaffer kılacağız. Buna hazırız değil mi? Bakın biz başkentimize yakışır bir belediye başkan adayı belirledik. Herhangi bir ilçeden belediye başkan adayı değil, 5 dönem Kayseri Büyükşehiri yönetmiş olan bir belediye başkanı. Daha sonra Çevre Şehircilik Bakanlığı yapmış bir milletvekilimiz. Yani o günden bugüne hayatı tamamıyla şehircilikle, çevrecilikle, belediyecilikle geçmiş bir kardeşimizi başkentimize belediye başkan adayı yaptık. Şimdi tabii ben hanımlardan söz almak istiyorum. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Biliyorsunuz kale içerden fethedilir. Siz bu işte kararlı olduğunuz zaman, bu kale düşer. Var mıyız buna? Beyler, var mıyız buna?”

Seçimlere 3 ay kaldığına işaret eden Erdoğan, 2019’un tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

“Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” sözlerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devletimize illetleri dokundurtmayacağız. Bu devletimizi daha güçlü kılacağız. Başkentimizi daha güzel yapacağız. Bunu ancak iktidarla uyum içerisinde olan bir belediye gerçekleştirir. Onun için de bu yolda bunu başaracağız.” dedi.

Dışardaki kalabalığı salona davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kendisi de tanıtım toplantısı için salona geçti.

“Ben değil, biz kültürüyle Ankara’yı yöneteceğiz”

AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Mehmet Özhaseki de otobüs üstünde yaptığı konuşmada, “Ankara’da hep birlikte, gece gündüz demeden sizlerle çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız.” dedi.

Ulaşmadık bir tek kişi kalmayacağını dile getiren Özhaseki, “İnşallah Büyükşehir Belediye başkanı olduktan sonra ‘ben’ değil, ‘biz’ kültürüyle Ankara’yı yöneteceğiz, güzel hizmetler yapacağız.” diye konuştu.