Erdoğan: Almanya’da Fransa’da kuyruklar… Yiyecek bulamıyorlar

Yayın tarihi: 9 Ekim 2021 Cumartesi 2:56 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2022 Çarşamba 10:18 am

Adana’da konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası yatırımcılara çağrıda bulundu, “Türkiye’ye güvenip yatırım yapan hiç kimse pişman olmaz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana’da Adana’da toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Burada konuşan Erdoğan, Almanya’da Fransa’da kuyrukların olduğu ve yiyecek bulamadıklarını öne sürdü.

Erdoğan “Amerika’nın İngiltere’nin halini görüyorsunuz değil mi? Benzin yok benzin. Aynı şekilde Almanya’da Fransa’da kuyruklar. Yiyeceklerini bulamıyorlar” ifadelerini kullandı. İhracatımız her ay rekorlar kırarak arttığını ve gelişmiş ülkeler ihtiyaçlarını karşılamak Türkiye’ye de yöneldiğini öne süren Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Erdoğan ‘büyüme’ derken yurttaşlar polislerden kalan yiyecekleri topladı

“Bugün Adana’dayız. Adana bizden vazgeçmez. Biz de Adana’dan vazgeçmeyiz. Adana’yı özlemişiz, Adana da bizi özlemiş. Bugün burada 2,5 yıllık aranın ardından tekrar bizleri bir araya getiren Rabbime hamd ediyorum. Yaklaşık 2,2 milyar liralık kamu yatırımı ile 1,8 milyar liralık özel sektör yatırımlarının resmi açılışını yapıyoruz. Eğitimde 63 okulu, gençlik ve sporda yeni stadyumun ikmal inşaatının, 1000’er kişilik 2 öğrenci yurdunun açılışlarını yapıyoruz. 250 yataklı Ceyhan Devlet Hastanesi’nin, 112 biriminin de aralarında bulunduğu yatırımların açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Adalette lojmanların resmi açılışlarını yapıyoruz. Adana Mersin arasındaki tren hattında tamamlanan kısımlarını hizmete alıyoruz. İller Bankamızın çeşitli ilçelerinde tamamladığı alt yapı üst yapı projeleri ile TOKİ projelerini hizmete açıyoruz.

“TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPAN PİŞMAN OLMAZ”

Otomotiv ardından 2. sırada yer alan kimya sektöründe dış ticaret açığı vermekten kurtulacağız. Türkiye’ye güvenip yatırım yapan kimse pişman olmaz. Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm yatırımcıları küresel üretim ve lojistik sisteminin yeni baştan kurulduğu şu dönemde Türkiye’nin kendilerine sunduğu imkan ve fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum. Gelin hep birlikte kazanalım diyerek kapılarımızın yatırımcılara açık olduğunu tekrarlamak istiyorum. Bay Kemal fabrika var mı diyordun 26 fabrikayı açıyoruz. Dünyanın krizlerin pençesinde kıvrandığı dönemde yapılan yatırımlar iş insanlarımızın vizyon derinliğine işaret ediyor.

Erdoğan’ın alışveriş yaptığı marketin müdürü 180 bin lira maaşı yalanladı: 62 bin 500 TL alıyorum

“İHRACATIMIZ REKOR KIRIYOR”

Gelişmiş ülkeler ihtiyaçlarını karşılamak için ülkemize yöneldi. İhracatımız rekorlar kırıyor, fabrikalarımız harıl harıl çalışıyor. İstihdamda salgın öncesi dönemin üstüne çıktı. Yüzde 1,8 büyürken, bu yılın ilk çeyreğinde 7,2, ikinci çeyrekte ise 21,7 oranıyla yükseliş trendini sürdürdü. Dünya ve Türkiye gerçeklerine kapalı olanlar kendi kısır gündemlerinin peşinde bir o tarafa bir bu tarafa savrulup ne kadar kifayetsiz olduklarını gösteriyor. Bunlara kalsa ülke olarak araya gideriz kimse dönüp bakmaz. Bizim istikametimiz her zamanki gibi milletimize dönüktür.

74 yaşında çöp toplayan vatandaş ağlayarak anlattı: Çalışmak zorundayım

“ALMANYA’DA FRANSA’DA KUYRUKLAR…”

Milletimiz istiyor biz yapıyoruz. Bugüne kadar böyle oldu bundan sonra da böyle olacak. Tüm dünyanın sosyal siyasi ekonomi ateşiyle savrulduğu dönemden geçiyoruz. Küresel düzeyde mal, hizmet ve enerji fiyatları arttı. ABD’nin, İngiltere’nin halini görüyorsunuz benzin yok benzin! Aynı şekilde Almanya’da Fransa’da kuyruklar. Yiyeceklerini bulamıyorlar.”

Çavuşoğlu’ndan Biden’a ‘mektup’ tepkisi: Kopyala yapıştır olmuş