Erdoğan: Almanya ile ortak aşı üretimi söz konusu

Yayın tarihi: 1 Ocak 2021 Cuma 2:30 pm - Güncelleme: 1 Ocak 2021 Cuma 5:16 pm

Ayasofya’daki cuma namazı çıkışında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ile ortak aşı üretiminin söz konusu olduğunu söyledi. Erdoğan, aşı takvimiyle ilgili, “BionTech ile TÜBİTAK başkanımız Uğur Bey ile görüşüyor. Takvim belli olacak, adımlar atılacak” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “2020 sadece bizler için değil tüm insanlık için yoğun bir yıl oldu. Acılarla dolu bir yıl oldu. Dün itibariyle vefat sayısı 1 milyon 819 bindi. Böyle bir yıl yaşadık” dedi.

“HEDEFİMİZ ÇİN’DEN 50 MİLYON AŞI”

Erdoğan, aşı çalışmalarıyla ilgili, “Yaptığımız görüşmeler neticesinde 3 milyon aşı geldi. Bunun serisi devam edecek. Hedefimiz Çin’den 50 milyon. Almanya’dan bir o kadar daha aşı gelme söz konusu var. Aşılarla ilgili vatandaşlarımızın bir takvim çerçevesi içinde aşıya karşı olan tutarlılığı inşallah bir temenni olarak bunu söylüyorum bu vaka sayılarını daha da düşürecek. Çalışmalarımız devam etmektedir. Almanya ile yaptığımız görüşmede ortak üretim meselesi söz konusu. TÜBİTAK çalışmasını sürdürüyor. Buradan da olumlu gelişmeler var. Rusya ile yaptığımız çalışmalar var. Ayrıca Türkiye’nin kendi bünyesinde yaptığı çalışmalar var” bilgisini verdi.

CHP’li Kılıç’tan Erdoğan’ın ‘vitrin mankeni’ sözlerine tepki

AŞI TAKVİMİ BELLİ Mİ?

Erdoğan, aşı takvimiyle ilgili, “BionTech ile TÜBİTAK başkanımız Uğur Bey ile görüşüyor. Takvim belli olacak, adımlar atılacak. Diğer konuda ise Sağlık Bakanımız açıklamalar yapıyor. 14 gün 14 gün şeklinde filan daha çok bu süreç devam ediyor. Bu süreç bazen yerine göre de değişiklik arz edebiliyor. 7 gün de olabiliyor ama doktorlarımızın tavsiyesi 14 gündür. Başka ilaçlar da tavsiye ediliyor. Bu ilaçlarla süreçler daha da hızlanacaktır” diye konuştu.

FİKRİ SAĞLAR’A ‘TÜRBAN’ TEPKİSİ

Erdoğan, Fikri Sağlar’ın “Yargılandığım zaman türbanlı bir hakimin adaleti yerine getireceğinden kuşkum var” sözlerine tepki göstererek, şunları söyledi:

“Bu zat artık bu çağda yaşamıyor, çok gerilerde kaldı. Ne yazık ki CHP zihniyetinin faşizan anlayışının geçmişte olduğu gibi bugüne yansımasıdır. Bu faşist anlayış hala sürdürüyor. Başörtülü kızlarımız üniversitelerin kapılarından çevrildi yıllarca. İnsanın giyimine kuşamına göre değerlendirmeye kalkacak olursak bunu fikir özgürlüğü olarak anlatmak mümkün değildir. Bunları sorduğun zaman inanç özgürlüğünden bahsediyor. Nasıl bir inanç özgürlüğü bu? Bırakın bu işleri… 40’lı 50’li yıllardaki CHP’nin olduğunu, hala insanların yaşam tarzlarına müdahale etmesini istemiyoruz.

Bay Kemal yanına iki tane başörtüsü alıp milleti aldatma sürecini de bıraksın. Yanına 20 tane başörtülü koysan, senin ne olduğunu gayet iyi biliyorlar. Burada hakim, savcı, polis, her kurumunda bunları görecekler. Başörtülü olan polis, savcı olamaz… Böyle bir şey var mı? Hangi kuruma hangi şartlarla gelinir bu bellidir. Bunlar çok şeyler görecekler daha. Oy almak için başörtülü birkaç kişiyi yanlarında adete vitrin mankeni gibi koymak kimseyi aldatmıyor, geçti o işler. Parlamentoda nice başörtülü bayanlarımız var. Bay Fikri, buralara kadar gelindi, sen çağın dışında kaldın. Tabii Bay Kemal bir şey söyleyemiyor.”

Kılıçdaroğlu’ndan ‘türbanlı hâkim’ sorusuna yanıt

“BEN SÖZCÜ GAZETESİ OKUMUYORUM”

Erdoğan, Sözcü gazetesini ise Ayasofya haberi üzerinden, “Ben Sözcü gazetesi okumuyorum, kimse de buna lüzumsuz yere para verip almasın. Ayasofya 2020 yılının taçlı yıldızıdır” sözleriyle hedef aldı.