Erdoğan Akşener’i taklit ediyor

Yayın tarihi: 5 Kasım 2021 Cuma 4:59 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2022 Salı 11:13 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hekimbaşı Millet Bahçesi Açılış Töreni’nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan’ın yarın Batman’a gideceğini açıklaması ise akıllara İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener‘in Batman ziyaretini getirdi.

Ümraniye’de bulunan Hekimbaşı Millet Bahçesi’nin açılış töreninde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedefinde yine CHP ve İYİ Parti vardı. Konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Terör örgütünün başı cezaevinde, bunlar da onlarla beraber hareket ediyor. İyi Parti de, CHP’de onlarla beraber. Hani siz terör örgütüne karşıydınız? dedi.

Erdoğan’ın konuşmasının sonunda ise yarın Batman’a gideceğini açıklaması akıllara İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i getirdi. 28 Ekim’de Batman’ı ziyaret eden Akşener, 3 Kasım Çarşamba günü düzenlediği grup toplantısında ise şunları söylemişti:

“Geçtiğimiz hafta, Siirt ve Batman’daydım. Biliyorsunuz, bizim ilçe ziyaretlerimizi, artık havuz medyası da, yakından takip ediyor ama bunu, ‘Acaba milletimiz ne diyormuş?’ diye öğrenip, milletin gerçekleriyle ilgili bilgilendirmek için yapmıyor. Onların misyonu başka… Malum, Ak Parti ve küçük ortağı, bizim milletimizle temasımızdan çok rahatsız. illet Bizi çağırıyor, onları da doğal olarak kaşıntı tutuyor. Batman’daki vatandaşımız, ekmeğinin derdinde, tablet derdinde, geçim derdindeyken; bunlar, hamaset peşinde koşuyorlar. biz, Siirtlinin, Batmanlının derdini konuşmaya devam edeceğiz. Onlar, istedikleri kadar, milletimizi bölmeye çalışsınlar; biz, birleştirmeyi sürdüreceğiz. Batman’da ev yemekleri satan bir esnaf kardeşim diyor ki; ‘Meral Hanım, inanın ki, her gelen, ‘Çorba ne kadar?’ diye soruyor. ’10 lira.’ diyoruz. ‘7 lira olur mu? Vallahi param yok.’ diyor. İnsanlar, utanarak gelip, “Çorba ısmarlar mısın?” diye soruyorlar. Kalan ekmekleri veriyoruz, evlerine götürüyorlar. Yani millet, gerçekten perişan artık.’ Batman’da yanıma gelen, daha 19 yaşına yeni girmiş, genç bir kardeşim diyor ki ’11 yaşımdan beri çalışıyorum. Benim boyum yetmiyordu tezgâha. 2 tane tabureyi üst üste koyup, yufka açıyordum. Benim gençliğim gitti başkanım. Bu gençliğimi, bana kim verecek?’ Sayın Erdoğan; ekip arkadaşların, hamaset peşindeyken; Batmanlı emekli bir kardeşim de, sana sesleniyor, diyor ki; ‘1750 lira maaş alıyorum. Torunum oldu, bir hediye alıp, görmeye gidemedim.’ Bunu Cumhurbaşkanıma iletiyorum. Yazıktır. Bu insanlara böyle yapmayın. Yukarıda Allah var. ‘Kardeşi açken tok yatan bizden değildir’ diyordun. Bu kelimeni yerine getir.”

Meral Akşener: HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyorum

Erdoğan büyüme hedefini açıkladı: Avrupa şaşkın, dünya şaşkın