Erdoğan Ahmet Şık’ı hedef aldı! ‘Teröristin tekidir’

Yayın tarihi: 2 Eylül 2022 Cuma 2:32 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2022 Cuma 2:51 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’yi “suç örgütü” olarak niteleyen TİP Milletvekili Ahmet Şık‘a, “Bu zat teröristin tekidir” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulundu. Recep Tayyip Erdoğan’a Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık’ın AKP’yi bir suç örgütü olarak niteleyip iktidarı kaybettikten sonra AKP’nin kapatılıp üyelerinin suç örgütü üyeliğinden yargılanacağı yönündeki sözleri soruldu.

Ahmet Şık’ı tehditkar sözlerle hedef alan Erdoğan, “Bu zat zaten teröristin tekidir. Nasıl olduysa milletvekili olma şansını yakaladı. Ahmet Şık’ın soyadı şık ama kendisi neye benziyor bilmiyorum. Onun gücü AK Parti’yi kapatmaya yetmez. O kendi paçasını nasıl kurtaracak ona baksın” ifadelerini kullandı.

AHMET ŞIK YANIT VERDİ

Ahmet Şık, Erdoğan’ın sözlerine sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Şık paylaşında, “İktidarınız sona erip memlekete hukuk geldiğinde, menfaatini değil hukukun haysiyetini önemseyen şimdiki gibi kuklaya çevirdiklerinize benzemeyen yargı mensupları kimin terörist kimin çete lideri olduğuna karar verecek. O zaman konuşuruz bu konuyu” ifadelerini kullandı.

AKP’den Ahmet Şık’a tazminat davası!