Erdoğan adına vakıf kuruldu! Kurucuları arasında çocukları da var

Yayın tarihi: 31 Mayıs 2023 Çarşamba 1:39 am - Güncelleme: 31 Mayıs 2023 Çarşamba 1:39 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adına vakıf kuruldu. Vakfın kurucuları arasında Erdoğan’ın çocukları Bilal Erdoğan, Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar da yer aldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına vakıf kuruldu. Vakfın kurucuları arasında, Bilal Erdoğan, Esra Albayrak, Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Vedat Demiröz, Tevfik Göksu, Hüseyin Aydın, Ahmet Özel ve Nuri Aksu yer aldı.

Vakfın kurulma amacının ise Erdoğan’ın şahsi esyalarıyla görevi sırasında kendisine hediye edilen eşyaların sergileneceği bir müze ve toplumun eğitim ve kültür seviyesinin yükseltilmesi amacıyla “Recep Tayyip Erdoğan Kütüphanesi” kurmak olduğu belirtildi.

Öte yandan Vakfın; bilimsel, kültürel ve sanatsal programlarla sergiler düzenleyeceği bildirildi.

AKP DÖNEMİNDE KURULAN ÇOK SAYIDA VAKIF VAR

Öte yandan söz konusu amaçları gerçekleştirmek için AKP’li isimlerin yönetim kurulunda yer aldığı çok sayıda vakıf varken bir vakfın daha kurulması merak konusu oldu. Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu ve yönetim kurulu üyesi olduğu çok sayıda vakıf olduğu biliniyor.

BİLAL ERDOĞAN’IN YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLDUĞU VAKIFLAR

2017 yılında Darülaceze İdare Meclis üyesi olan Bilal Erdoğan aynı zamanda Yeni Türkiye Eğitim Vakfı,  Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı, İlim Yayma Vakfı, Okçular Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Vekilliği, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu üyelikleri bulunuyor.

Bilal Erdoğan’ın ‘ok sevdası’ milyonlara mal oldu

MEB, Bilal Erdoğan’ın Okçular Vakfı için seferber oldu

Finike’de denize nazır arazi Bilal Erdoğan’ın vakfına tahsis edildi! Yurttaşlar ranta isyan etti