Erdoğan’a ‘Nankör’ tepkisi

Yayın tarihi: 9 Haziran 2021 Çarşamba 1:31 pm - Güncelleme: 9 Haziran 2021 Çarşamba 4:03 pm

Türkiye’de açlık sorunun olmadığını iddia eden AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Neymiş millet açmış. Aç olarak dolaşanları buyurun siz de doyuruverin” dedi.

 

Türkiye’de artan işsizlik, ekonomik politikalardaki yanlış hamleler nedeniyle yurttaş açlığa ve yoksulluğa mahkum edildi. Pandemi nedeniyle işsiz kalan yurttaşlar isyan ediyor. Türkiye’de gençler gelecek için umudunu kaybederken, bazı yuttaşlar da “açım” diyerek canına kıyıyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada yurttaşın isyanını görmezden gelerek Türkiye’de açlığın olmadığını savundu. Erdoğan açım diyenleri nankörlükle suçlayarak, “Neymiş millet açmış. Aç olarak dolaşanları buyurun siz de doyuruverin. Biz ne gerekiyorsa yaptık. Nankörlük parayla değil, onlar yine nankörlüğe devam ediyor” ifadelerini kullandı.

‘Çocuklarım aç’ diyerek valilik önünde kendini yakan adam hayatını kaybetti!

Hatay Valiliği önüne gelen bir kişi “Çocuklarım aç, iş istiyorum anlamıyor musunuz?” diyerek kendini yaktı. Uzun süredir işsiz olduğu öğrenilen Adem Yarıcı’ya yangın tüpleriyle polisler müdahale etti. Hatay Valiliği, Yarıcı’nın geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

 

Bursa’da Uludağ Milli Parkı Bakacak Seyir Terası’nda çay ocağı işleten Fikret Güven, iş yerine giden yol kapatılınca ekmeğinin elinden alınmak istendiğini belirterek Valilik önünde kendini ateşe verdi. Güven’e olay yerindeki polisler yangın söndürme tüpleri ile anında müdahale etti. İşlerinin gün geçtikçe kötüye gitmesine daha fazla dayanamadığını haykıran Güven, valilik önünde üzerine benzin dökerek kendini ateşe verdi. Polislerin yangın tüpleriyle müdahale ettiği Güven, polis otosuna bindirilerek hastaneye kaldırıldı.

 

TIKLAYIN- İş yerine giden yol kapatıldı: Valilik önünde kendisini yaktı!

TIKLAYIN- Meclis önünde ‘Çocuklarım aç’ diyerek kendini yaktı, gözaltına alındı!