Bazı öğrenciler için “yüz yüze eğitim” tarihi belli oldu

Yayın tarihi: 1 Şubat 2021 Pazartesi 9:34 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2021 Pazartesi 9:52 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası, günlerdir tartışılan “yüz yüze eğitim” konusuna da açıklık getirdi. Erdoğan yaptığı konuşmasında, “15 Şubat’ta köy okulların açılmasını kararlaştırdık. Olağan bir artış söz konusu olursa eğitime yeniden ara verilecektir. 8. ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel okulların eğitim öğretimin 1 Mart’tan itibaren başlaması için hazırlıklara başlanacak” ifadesini kullandı. 

Erdoğan, üç hafta sonra toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrasında önemli açıklamalarda bulundu, bunlardan biri de okulların açılış tarihleri.

Türkiye’nin yeni bir anayasa tartışma vaktinin geldiğini belirten Erdoğan, “Cumhur İttifakı’ndaki ortağımızla bu konuda bir anlayış birliğine varmamız halinde önümüzdeki dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz” şeklinde konuştu.

Erdoğan, gıda ürünlerinde tarla ile market arasındaki fiyat farklarının kendilerini de rahatsız ettiğini vurgulayarak, “Üç beş aç gözlü tüccarın milletimize ekmeğini ve aşını zehir etmesine izin veremeyiz” ifadelerini kullandı.

Yüz yüze eğitime ilişkinde açıklamalarda bulunan Erdoğan, köy okullarının 15 Şubat’ta açılacağını duyurarak, “8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart’ta başlaması için hazırlıklara başlanacak” dedi.