Erdoğan ABD Başkanı Biden ile görüştü

Yayın tarihi: 10 Mart 2022 Perşembe 8:14 pm - Güncelleme: 10 Mart 2022 Perşembe 8:14 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden’la telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri harekatı dahil bölgesel gelişmeler ve Türkiye-ABD ilişkileri ele alındı.

Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasında siyasi çözüm sağlanması için gayret gösterdiklerini vurgulayarak, krizin daha da derinleşme ihtimaline karşı Türkiye’nin her iki tarafla konuşabilmesinin ve çözüm arayışında kolaylaştırıcı konumunda bulunmasının önemli olduğunu söyledi.

Açıklamada, “Türkiye’nin açtığı güven kanalı sayesinde Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının Türkiye’nin ev sahipliğinde bugün Antalya’da doğrudan karşılıklı konuşma imkânı bulmalarının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının düzenlenmesinin bile bizatihi bir diplomasi zaferi olduğunu vurguladı” ifadeleri yer aldı.

Görüşmede, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi almasının ardından ABD’nin uyguladığı yaptırımlar da gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ABD’den 40 yeni uçak alımını ve mevcut F-16’ların modernizasyonunu içeren talebinin en kısa sürede neticeye ulaştırılmasını beklediğini belirterek, “savunma sanayii alanında Türkiye’ye yönelik tüm haksız yaptırımların kaldırılmasının zamanının da çoktan geldiğini” söyledi.

Ümit Özdağ: Erdoğan yakın zamanda Davutoğlu’nu tehdit etti