Erdoğan 3 bakan yardımcısını görevden aldı

Yayın tarihi: 14 Eylül 2024 Cumartesi 12:30 am - Güncelleme: 14 Eylül 2024 Cumartesi 12:30 am

Haber: tele1.com.tr

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Milli Eğitim, Milli Savunma ve Sağlık Bakanlığı’nda görev yapan 3 bakan yardımcısını görevden aldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nda görev yapan 3 bakan yardımcısını görevden aldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu görevden alınıp yerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit atandı.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekci’nin görevi sona erdi. Bu göreve Musa Heybet’i getirildi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz’ın yerine ise Yasin Ayfer Erkoç atandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına Muhammet Kasım Gönüllü atandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama ve görevden alma kararları şöyle:

-Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeliğine Ahmet Berat Çonkar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeliğine Kerim Taşkıran ve Muhammed Talha Pamukçu atandı.

-Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu görevden alınıp yerine Erhan Karakaya atandı. Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görevlendirildi.

-Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda açık bulunan Başkan Yardımcılığı görevine Murat Kazancı getirildi.

-Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcıları İlknur İnam ve İrfan Keskin görevden alındı. Emre Dabak, Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Atama kararları Resmi Gazetede!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Milli Eğitim, Milli Savunma ve Sağlık Bakanlığı'nda görev yapan 3 bakan yardımcısını görevden aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ