Erdoğan 23 Nisan’daki Anıtkabir törenine yine katılmadı!

Yayın tarihi: 23 Nisan 2023 Pazar 10:27 am - Güncelleme: 23 Nisan 2023 Pazar 10:57 am

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 103. kuruluş yıldönümü törenlerle kutlanıyor. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, geçmiş yıllardaki alışkanlığını devam ettirerek yine Anıtkabir’deki törene katılmadı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 103. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis’teki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törende, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Atatürk Anıtı’na kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM Başkanvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Haydar Akar, AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AKP Grup Başkanvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Özlem Yılmaz, CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Özgür Özel, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ile TBMM idari personeli katıldı.

Seccade ve Kur’an’la miting yapan Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na ‘mezhep istismarı’ suçlaması

2014’TEN BERİ KATILMIYOR

Meclis’te düzenlenen tören sonrası törene katılanlar bir diğer resmi tören için Anıtkabir’e geldi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçmiş yıllardaki alışkanlığını sürdürerek bu yıl da Anıtkabir’de düzenlenen törene katılım sağlamadı.

2014 yılında Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, o tarihten bu yana Anıtkabir’de düzenlenen 23 Nisan törenlerinin hiçbirine iştirak etmedi.