Erdoğan: 2053’e güçlü bir Türkiye bırakmakta kararlıyız

Yayın tarihi: 3 Ekim 2020 Cumartesi 5:00 pm - Güncelleme: 3 Ekim 2020 Cumartesi 5:02 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferansla katıldığı Hatay’daki toplu açılış töreninde, “Hiç kimse kusura bakmasın, bu ülkeye husumet besleyenleri rahatsız etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı Barajı, Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı, Tahtaköprü Barajı Yükseltilmesi ve Hatay İçme Suyu Arıtma Tesisi Açılış Töreni’ne Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Suriyeli kardeşlerimizin yalnız olmadığını da gösterdik. Tıpkı Balkanlar’da Kafkaslar’da Akdeniz’de olduğu gibi sınır hattımızda istikrar sağlanana kadar aktif şekilde yer almaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Erdoğan, Reyhanlı Barajı sayesinde Amik Ovası’nda yaşanacak afet riskinin de önüne geçildiğini söyledi. Projenin sulamada ülkeye yıllık ekonomik faydası 350 milyon lira olduğunu ifade eden Erdoğan, “Enerji üretimindeki katkısı da 80 milyon liradır” diye konuştu.

Türkiye’nin “dünyadaki krize” rağmen dimdik olduğunu kaydeden Erdoğan, “Türkiye, dünyadaki kriz merkezlerinin tam göbeğinde yer almasına rağmen dimdik ayakta olmasını, birlik ve beraberliğinin gücü yanında her alandaki sağlam altyapısına borçludur” şeklinde konuştu.

“GÜNEY SINIRINDA İSTİKRAR SAĞLANANA SAHADA YER ALACAĞIZ”

“Hatay, Suriye meselesinde en çok bedel ödemiş, en çok yük taşımış şehirlerimizin başında geliyor” diyen Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Suriyeli kardeşlerimizin yalnız olmadığını da gösterdik. Tıpkı Balkanlar’da Kafkaslar’da Akdeniz’de olduğu gibi sınır hattımızda istikrar sağlanana kadar aktif şekilde yer almaya devam edeceğiz. Suriye’de halen var olan terör bölgeleri ya bize söz verildiği şekilde temizlenir ya da biz gider bunu kendimiz yaparız.”

İDLİB MESELESİ

“Terör örgütlerine ve onları kullanan güçlere ses çıkarmayanların konu Türkiye olunca her türlü ahlaki ilkeyi, hakkı, hukuku bir kenara bırakmaları, bizi yolumuzdan döndürememiştir, döndüremeyecektir. İdlib’de yeni bir insanlık trajedisi yaşanmasına yol açacak hiçbir adımı asla kabul etmeyeceğiz.

“2053’E GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE BIRAKMAKTA KARARLIYIZ”

“Hiç kimse kusura bakmasın, bu ülke ve bu millete husumet besleyenleri rahatsız etmeyi sürdüreceğiz. Gençlerimize 2053 vizyonlarını hayata geçirebilmeleri için büyük, güçlü ve zengin bir Türkiye bırakmakta kararlıyız.”