Erdoğan 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi’ne gidiyor! İşte zirvedeki oturma planı

Yayın tarihi: 11 Haziran 2024 Salı 8:45 am - Güncelleme: 11 Haziran 2024 Salı 8:48 am

Haber: Ceren Ural

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ziyareti sonrasında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün tam 18 yıl sonra ilk kez CHP Genel Merkezi’ne giderek iadeiziyarette bulunacak. Peki merakla beklenen ziyarette neler yaşanacak?

Erdoğan ve Özel ilk görüşmelerini 2 Mayıs’ta gerçekleştirmiş; Cumhurbaşkanı, CHP liderine AKP Genel Merkezi’nde ağırlamıştı. Erdoğan, bu görüşmede iadeiziyarette bulunacağını söylemişti. İkili bugün CHP Genel Merkezi’nde tekrar bir araya geliyor. Merakla beklenen ziyarette gözler, görüşmenin içeriği kadar “normalleşme” tartışmalarıyla siyasette atmosferi ısıtan randevunun ayrıntılarına da çevrildi.

Atama bekleyen öğretmen ağlayarak Özgür Özel’e seslendi: İade-i ziyarette sesimizi duyurur musunuz?

ERDOĞAN VE ÖZEL NASIL OTURACAK?

CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşecek görüşme saat 16.00’da başlayacak. Özel, kapıda karşılayacağı Erdoğan’ı 12. kattaki makam odasında ağırlayacak. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’ndan istenen “forslu” Türk bayrağının; Özel, CHP bayrağının önünde oturacak.

18 YIL ÖNCE DENİZ BAYKAL’I ZİYARET ETMİŞTİ

Erdoğan, Ankara’nın Söğütözü Semtinde AKP Genel Merkezi’ne de komşu sayılabilecek mesafedeki CHP Genel Merkezi’ne en son 18 yıl önce, merhum Genel Başkan Deniz Baykal’a “hayırlı olsun” ziyareti için gitmişti. Erdoğan ile Baykal arasında binanın mimarisine yönelik sohbet öne çıkmıştı. İki liderin, 12. katındaki bir odanın dışarı doğru oval çıkıntısıyla dikkat çeken “oval ofis” sohbeti, kendilerine eşlik eden kurmaylarını güldürmüştü.

Kaynak: HABER MERKEZİ