Erdoğan: 15 Temmuz darbe girişimi pek çok hayırlı gelişmenin kapısını aralamıştır

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2021 Pazartesi 7:06 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 10:34 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbimiz ‘sizin hayır gördüklerinizde şer, şer gördüklerinizde hayır olmalı’ buyuruyor. Türkiye’nin son dönemde yaşadığı her hadise gibi 15 Temmuz darbe girişimi de ülkemiz ve milletimiz için pek çok hayırlı gelişmenin kapısını aralamıştır” dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un harp okullarının kapatılmasına ilişkin “Türk ordusunun damarını kesiyorsunuz” ifadelerini anımsatan Erdoğan, “Biz bugün bu reformu yaptığımızda birileri ‘Türk ordusunun damarını kesiyorsunuz’ diyerek tezvirat peşinde koşuyordu. Bugün görüyoruz ki artık çok daha güçlü çok daha kabiliyetli, çok daha donanımlı bir askeri eğitim öğretim sistemine sahibiz” dedi.

Erdoğan: FETÖ’ye sesleniyorum, çarşamba günü muhteşem yargı binasını açıyoruz

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’ne katıldı. Törende, 75 misafir askeri personel mezun oldu. Azerbaycan’dan 13, Afganistan’dan 12, Bosna Hersek’ten 9, Arnavutluk’tan 8, KKTC’den 8, Moğolistan’dan 6, Kazakistan’dan 5, Ürdün’den 4, Pakistan’dan 2, Kırgızistan’dan 2, Katar’dan 2, Somali’den 2, Gürcistan’dan 1 ve Senegal’dan 1 misafir askeri personel mezun oldu.

Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmanın satır başları şöyle:

“YENİ KAHRAMAN ADAYLARI OLARAK GÖRÜYORUM: Sözlerime zaferler ayımızın son halkası 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ederek başlamak istiyorum. 30 Ağustos Zaferi, milli mücadelenin dönüm noktasıdır. Anadolu’ya mührümüzü tekrar vurduğumuz bu zaferi, cumhuriyetimizin kuruluşu ile taçlandırarak üçüncü devletimize de sahip çıktık. Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bu zaferde emeği, katkısı olan herkesi rahmetle, şükranla yad ediyorum. Sizleri Mehmet Akif’in İstiklal Marşı’mızda en güzel şekliyle ifade ettiği yeni kahraman adayları olarak görüyorum. Bugün Kara Harp Okulu’muzdan mezun olan Türk ve misafir öğrencilerimizin her birini tebrik ediyorum. Milli Savunma Üniversite’mizin tüm mensuplarına böyle pırıl pırıl subaylar yetiştirerek, güçlerine güç kattıkları için teşekkürlerimi sunuyorum.

DARBE ZİHNİYETİNİN KİRLETTİĞİ ASKERİ OKULLARIN TAMAMINI KAPATTIK: Ülkemiz, bundan 5 yıl önce tarihimizin en alçak en ağır darbe girişimine şahit olmuştu. Ordumuzun içinde bir grup FETÖ ihanet çetesi mensubunun başlattığı darbe girişimini, milletimizle beraber başarısızlığa uğrattık. 183 vatandaşımız ve 63 polisimizle birlikte 5 askerimizi de şehit verdik. FETÖ’cülere karşı çarpışan 43 askerimiz de gazilikle şereflendi. Darbe girişiminin ardından FETÖ ihanet çetesi ile irtibatı olan yaklaşık 21 bin TSK mensubunun, ordumuzla ilişiğini kestik. Darbe girişimine bilfiil katılan veya örgütle iltisaklı 4 bin 723 ordu mensubu hala cezaevinde bulunmaktadır. Kapsamlı bir reform gerçekleştirdik. Darbe zihniyetinin kirlettiği askeri okullarının tamamını kapattık. TSK’nın ihtiyaç duyduğu personeli yetiştiren harp okullarını, yüksek okulları, enstitüleri, Milli Savunma Üniversite’miz bünyesinde tekrar kurduk. Kurumsal bütünlüğü sağladık. Milli Savunma Üniversite’miz faaliyete geçtiğinde, birinci sınıfta başlayan öğrencilerimiz bugün mezun oldu.

BİRİLERİ TEZVİRAT PEŞİNDE KOŞUYORDU: Biz bugün bu reformu yaptığımızda birileri ‘Türk ordusunun damarını kesiyorsunuz’ diyerek tezvirat peşinde koşuyordu. Bugün görüyoruz ki artık çok daha güçlü çok daha kabiliyetli, çok daha donanımlı bir askeri eğitim öğretim sistemine sahibiz. Her alanda çağın ihtiyaçlarına göre askeri personel yetiştiren bir eğitim öğretim kurumumuz var. Milli Savunma Üniversite’mizin kuruluşu ile İngilizcenin yanı sıra Fransızca, Rusça, Arapça ve bu yıldan itibaren Yunanca hazırlık eğitimi almaya başladılar. Sonuçta bir başarı öyküsü çıktı. İlk etapta ara sınıflara öğrenci alımı yoluyla, TSK personel temininde herhangi bir kesintiye meydan verilmemiştir. Bu yıl itibariyle de tüm sınıflar, eğitimlerini tamamlamaya başlamıştır. Toplam 16 bin 448 öğrenci ve kursiyere eğitim öğretim vermiştir. Bugüne kadar mezun sayısı, 23 bin 433’ü bulmuştur. Sayı bakımından 15 Temmuz’daki kayıplarımızı fazlasıyla telafi etmiş durumdayız.

19 MAYIS 2023’TE AÇILIŞINI YAPACAĞIZ: Bugün ordumuzda binlerce Milli Savunma Üniversitesi mezunu görev yapmaktadır. Salgın döneminde yüz yüze eğitime ara vermeyen tek eğitim kurumu Milli Savunma Üniversite’mizdir. Gereken sağlık tedbirlerinin hepsini alarak öğrenci ve personelinin aşılanmasında yüzde 99’un üzerinde bir orana ulaşan üniversitemiz, örnek bir kuruma dönüşmüştür. Az önce devasa bir Milli Savunma öbür tarafta Genelkurmay Kuvvet Komutanlıklarımızın temelini attık. 19 Mayıs 2023’te de inşallah açılışını yapacağız. Dünyada eşine benzeri olmayan böyle bir muhteşem eser ancak Türkiye’ye yakışır, sizlere bizlere yakışır.

15 TEMMUZ PEK ÇOK HAYIRLI GELİŞMENİN KAPISINI ARALAMIŞTIR: Bu başarıda emeği geçen Rektör’ümüz Erhan Afyoncu başta olmak üzere herkesi, ülkem ve milletim adına tebrik ediyorum. Dünyada böylesine bir sarsıntıya maruz kalıp da bu kadar sürede, eskisinden çok daha başarılı sistemi hayata geçirebilmiş bir başka ülke bulunduğunu sanmıyorum. Umuyoruz ‘harp okullarımızın kapandığı, askeri eğitimimizin bitirildiği’ yalanını söyleyenler bugünkü manzara karşısında biraz mahcup olurlar. Rabbimiz ‘sizin hayır gördüklerinizde şer, şer gördüklerinizde hayır olmalı’ buyuruyor. Türkiye’nin son dönemde yaşadığı her hadise gibi, 15 Temmuz darbe girişimi de ülkemiz ve milletimiz için pek çok hayırlı gelişmenin kapısını aralamıştır. Sadece ordumuzda değil, yargıdan diplomasiye kadar pek çok kritik kurumda benzer süreçleri işleterek yerli ve milli donanımlarla egemenliğimizi tahkim ettik. İşte görüyorsunuz; artık İHA’larımız, SİHA’larımız, TİHA’larımız semalarımızda uçuyor. Artık bunları biz yapıyoruz, birilerinden dilenmiyoruz.

ŞÜPHESİ OLAN VARSA YAPACAK BİR ŞEYİMİZ BULUNMUYOR: Biz gerektiğinde ‘kan kusup kızılcık şerbeti içtik’ diyebilecek bir dirayete sahip bir milletiz. Yaşadığımız her sıkıntının, ödediğimiz her bedelin önünü arkasını gayet iyi biliyoruz. Ülkemiz ve milletiz için daha iyisini temin etmek amacıyla hepsine de göğüs gerdik. Kirli pazarlıklar uğruna bu kutlu ülkenin geleceğini asla tehdit altına sokmayı düşünmedik, düşünmeyiz. İnşallah 2023 hedeflerine yine milletimiz ile birlikte ulaşacağız. Bu ordunun milletin ordusu olduğuna dair hala şüphesi olan varsa, ona da yapacak bir şeyimiz bulunmuyor.”