Erdoğan 10 Kasım’da da CHP’yi hedef aldı: Gazi, sopayla kovalardı

Yayın tarihi: 10 Kasım 2021 Çarşamba 12:21 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2022 Çarşamba 2:43 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunca Tarihi CSO Konser Salonu’nda düzenlenen “Atatürk’ü Anma Töreni”nde konuştu. Erdoğan, 10 Kasım’da da CHP’yi hedef aldı.

Ankara’daki Atatürk’ü anma etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çarpık bir Atatürk istismarı ile karşı karşıyayız” dedi. CHP ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan şöyle konuştu:

“Mustafa Kemal milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesi gerektiği her yerde savaşmış mücadele etmiştir, bununla kalmamış gelişmelerin arkasından değil önünden gitmek için gelişmeleri yerinden takip etmiştir. Biz New York’ta BM binasının karşısında Türk Evi inşa ettik. Orada adeta birilerine de mesajımızı en güzel şekilde verdik. Mustafa Kemal, Libya’da, Suriye’de, Kafkasya sınırında, Çanakkale’de. Bize diyorlar ya ‘Suriye’de Libya’da ne işimiz var?’ Dürüst değiller, hani siz Atatürk’ün yolundan gidiyordunuz?

“GAZİ HAYATTA OLSAYDI BUNLARI SOPAYLA KOVALARDI”

Bizi gidip Avrupa’ya şikayet edenlerden bir şey olur mu? Mektup yazıp onlara teslim edenlerden bir şey olur mu? Sadece son günlerde yaşananlar bile bu çarpıklığın hangi boyutlara vardığını göstermeye yeterli. Türkiye bunca güvenlik krizi yaşadı, terör örgütleri saldırdı, ekonomik tuzaklara maruz kaldı. Mustafa Kemal’in kurduğu partinin başındaki zatın bunların hiçbiri için yabancı büyükelçilere Türkiye’nin çıkarını korumak adına mektup yazdığını görmedik duymadık. Ülkenin en büyük yatırımını engellemek için tamamı yalan ifadelerle kendi iş insanlarımızı tehdit ediyor. Türkiye’ye karşı ittifak çağrısı yapıyor. Gazi hayatta olsaydı bunları o partiden sopayla kovalardı. Gerçi bu partinin mevcut yapısı içinde Atatürk o partinin kapısından içeri sokulur muydu onu da bilmiyorum. İktidarın hayalini kurmakla bile böylesine küstahlaşan, her kesimi tehdit eden, gavurun kılıcını çalmaktan başka iş bilmeyen bu faşist zihniyet milletimizden hak ettiği dersi mutlaka alacaktır”

Marmara Üniversitesi’nden ‘Erdoğan’ın diploması’ için yanıt