Erbakan’dan Erdoğan’a: Bu şantaj bu millete sökmez

Yayın tarihi: 18 Mart 2024 Pazartesi 6:54 pm - Güncelleme: 18 Mart 2024 Pazartesi 7:11 pm

Haber: BİŞAR ARSLAN

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın Hatay’daki tehdidine ‘siyasi şantaj’ dedi. Erbakan “Böyle bir şantaj bu millete sökmez” ifadesini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Suat Kılıç ile Akyurt Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı. Burada konuşan Erbakan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’da kullandığı “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez” sözlerine tepki gösterdi.

‘SİYASİ ŞANTAJIN DİK ALASI’

Akyurtlulardan destek isteyen Erbakan “Son günlerde bir propaganda malzemesi çıkarıyorlar. ‘İktidar partisi ile aynı partiden belediye başkanı seçmezsen Akyurt’a hizmet gelmez, iline, ilçene hizmet gelmez’ diyorlar. Neden bunu diyor? Anketleri ve miting meydanlarını görüyor. Oyların eridiğini görüyor. Nereye gitse Gazze’yi soruyorlar. ‘Nasıl vicdanınız el veriyor bu Siyonist İsrail rejimi ile ticaret yapmaya’ diye soruyorlar. Ne yapacak, tüm bu manzara karşısında sarılacağı tek bir dal kalmış, ‘İktidar partisinden aday seçmezsen hizmet gelmezmiş.’ Bu siyasi şantajın dik alasıdır. Ne münasebet, millet istediği partiyi, istediği adayı seçer. Siz de devlet olarak hukuk ve yasalar çerçevesinde o ile, o ilçeye, o belediyeye gereken desteği vermek zorundasınız. Böyle bir şantaj bu millete sökmez” dedi.

ERDOĞAN’IN YENİDEN ADAYLIĞI: ZAMANLA DEĞERLENDİRİLECEK BİR DURUM

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erbakan, olası bir erken seçimde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden aday olma ihtimaliyle ilgili “Teşkilatlarımızla, üye kayıtlarımızla, sahadaki faaliyetlerimizle 5 seneden beri her türlü seçime hazır bir şekildeyiz. Bugün geldiğimiz noktada, Yeniden Refah Partimizin teşkilatları son derece güçlü. Bu nedenle erken seçim konusunda erken seçim de olsa, zamanında seçim de olsa seçimlere hazırlıklıyız. Tabii ki bundan sonra yapılacak önce yerel seçimlerde, Yeniden Refah Partisi’ndeki oy oranındaki patlamayı göstermek, arkasından da hem bu yüksek oy oranımızla hem de belediyelerde yapacağımız hizmetlerle 2028 seçimi veya erken seçim olursa da erken seçimlerde Yeniden Refah Partisi’ni iktidara taşımak için çalışmalara devam edeceğiz. Cumhurbaşkanının adaylığı o zaman değerlendirilecek bir durum. Bakalım, erken seçim olacak mı? Şimdiden bir yorum yapmak çok uygun olmaz. İnşallah ülke için, millet için hayırlısı olsun” diye konuştu.

SUAT KILIÇ ‘HİÇBİR MUHALEFET PARTİSİ ‘EVET’ DEMEZ’ DEMİŞTİ

Öte yandan T24’e konuşan YRP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara adayı Suat Kılıç, Erdoğan‘ın cumhurbaşkanlığına yeniden adaylığına kapıyı kapatmıştı. Kılıç böyle bir teklife hiçbir muhalefet partisinin ‘evet’ demeyeceğini söylemişti.

Yeniden Refah, Erdoğan’ın yeniden adaylığına kapıyı kapattı

Kocaeli’de sanayi tüpü patladı: 2 ölü 6 yaralı!

Kaynak: TELE1