Erbakan ölümünün 10’uncu yılında anılıyor: Kılıçdaroğlu da törene katılacak

Yayın tarihi: 27 Şubat 2021 Cumartesi 3:07 pm - Güncelleme: 27 Şubat 2021 Cumartesi 3:07 pm

Türkiye Cumhuriyeti 54. Hükûmeti Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 10. yılında Ayasofya’da ve mezarı başında düzenlenen törenlerle anıldı. Öte yandan Saadet Partisi de bugün saat 19.30’da Meyra Palace Hotel’de Erbakan için anma töreni düzenleyecek. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer siyasi parti liderleri de katılacak.

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan için dün akşam Erbakan Vakfı tarafından Ayasofya-ı Kebir Cami-i Şerifi’nde Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua programı düzenlendi. Programa TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop da katıldı. Şentop bir süre Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ve camideki görevli imam hatiplerle sohbet etti. Yatsı namazı sonrası sona eren programa Erbakan’ın ailesi, sevenleri, parti ve vakıf üyeleriyle vatandaşlar katıldı.

Erbakan’ın oğlu Dr. Fatih de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Milli görüş lideri, 54. Hükümet Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı vefatının 10. Sene-i devriyesinde, Ayasofya-i Kebir Camii’nde Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua ile andık. Mekanı cennet, makamı âli olsun” dedi.

ERDOĞAN’DAN ANMA MESAJI

AKP’Lİ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Erbakan’ın vefatının 10. yılında anma mesajı yayımladı.

Erdoğan, sosyal medya hesabıdan yaptığı paylaşımda, “Mücadeleyle geçen ömrünü öğrenmeye, öğretmeye, hizmet etmeye, bu ülkenin ufkunu genişletmeye adayan bir büyük ilim, devlet ve siyaset adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı ahirete irtihalinin 10. yılında rahmetle, hürmetle yad ediyorum.” ifadelerini kullandı.

ŞENTOP: TÜRKİYE’NİN BUGÜN TAŞINMASINDA ÖNCÜLÜK ETMİŞTİR

Erbakan bugün de Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un katılımıyla Merkezefendi Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Şentop, mezarlıktaki anmanın ardından yaptığı açıklamada “Zor zamanlarda siyaset yapmanın, özellikle Milli Görüş siyaseti yapmanın çok zor olduğu bir zamanda bunu başarıyla taşımış ve Türkiye’yi bugünlere getiren bir anlayışın öncülüğünü yapmıştır. Hizmetleri sadece kendi yaptıklarıyla değil, yetiştirdikleri insanlarla ve Türkiye’ye sunmuş olduğu ufukla, projelerledir. Aynen isminde olduğu gibi necmüddindir, yani dinin yıldızıdır” dedi.

SAADET PARTİSİ ANMA TÖRENİ DÜZENLEYECEK

Öte yandan bugün saat 19.30’da Meyra Palace Hotel’de Erbakan için anma töreni düzenlenecek.  ‘Yaşanabilir Türkiye’ temasıyla Saadet Partisi tarafından düzenlenen anma töreni pandemi koşullarının gözetilmesi sebebiyle kısıtlı sayıda konuğun katılımıyla gerçekleşecek.

AKP’Lİ Cumhurbaşkanı Erdoğan ve tüm siyasi parti liderlerinin davet edildiği anma programı, Saadet Partisi TV ve partinin YouTube kanalında canlı olarak yayınlanacak.