Erbakan ilk günden 6284’ü hedef aldı: Haşa bir ayet değil

Yayın tarihi: 2 Haziran 2023 Cuma 4:46 pm - Güncelleme: 2 Haziran 2023 Cuma 5:39 pm

Meclis’te CNN Türk’e konuşan Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan yeni yasama döneminin ilk gününde 6284 sayılı kanunu hedef aldı.

TBMM’de 28. Yasama Dönemi bugün resmen başladı. En yaşlı üye sıfatıyla MHP lideri Devlet Bahçeli Meclis’teki oturumu yönetiyor. Yemin için Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yeni yasama döneminin ilk gününde 6284 sayılı kanunu hedef aldı. 

CNN Türk’e konuşan Erbakan şöyle konuştu: “Özlem Zengin’le karşılaşmadık. Özlem Hanım kadına şiddet konusunda bir kırmızı çizgiden bahsetmiştir. 6284 haşa bir ayet değil. Kadına şiddet kırmızı çizgimizdir demiştir. Kadına, doğaya, hayvana, şiddet doğamıza aykırı. Suç unsurlarının yazılması lazım. Ekonomik, psikolojik şiddet nedir, nasıl olur bunun belli olması lazım. Bir de iddia sahibinin iddiasını kanıtlaması lazım. Bunlar varsa cezanın daha ağırlaştırılması gerekiyor.”

‘EN ÖNEMLİ ÖNCELİKLERİMİZDEN OLACAK’

Erbakan tv100’e yaptığı açıklamada ise şunları dedi: ” ‘Ailenin korunması’ konusu bir kırmızı çizgimiz olarak her zaman önümüzde. Biz seçim sürecinde de milletimize her zaman söylediğimiz ‘Ailenin korunması’ konusu bir kırmızı çizgimiz olarak her zaman önümüzde, masamızda. Sağlıklı nesillerin yetişmesi sağlıklı bir aile yapısına bağlı. Eğitim sistemi ve müfredatın kaliteli nesil yetiştirmesi en önemli önceliklerimizden olacak. Hem ahlaki manevi kalite hem de bilimsel kalite. Şu andaki eğitim sistemindeki müfredatımızda bu iki konuda da maalesef sıkıntılar var. Ekonomi alanında da önceliklerimiz var. Bir defa denk bütçenin gerçekleştirilmesi için konuyu gündemde tutacağız.”

Meclis’te 28’inci dönem başladı! Erdoğan TBMM’ye geldi, Babacan ayağa kalktı Kılıçdaroğlu kalkmadı

Kemal Kılıçdaroğlu yeni dönem milletvekilleriyle bir araya geldi

İYİ Parti’den bir ittifak açıklaması daha