Erbaa Devlet Hastanesi “17 istifa” haberine açıklama yaptı

Yayın tarihi: 29 Eylül 2023 Cuma 12:08 pm - Güncelleme: 29 Eylül 2023 Cuma 12:08 pm

Haber: TELE1 ÖZEL

Erbaa Devlet Hastanesi, 17 pratisyen istifa etti haberine ilişkin açıklama yaptı. TELE1’in ulaştığı hastane yetkilileri, hekimlerin uzmanlık sınavını kazandığı için istifa ettiğini açıkladı.

BirGün Gazetesi Erbaa Devlet Hastanesi’nde 17 pratisyen hekimin istifa ettiğini yazdı. Haberde, “Çalışma koşullarına isyan eden 17 pratisyen hekim Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı (TUS) gerekçe göstererek izne gitti. Acil serviste sadece bir doktor kaldığı, o doktorun da sadece çok acil vakalara baktığı, diğer hastaların çevre ilçelere yönlendirildiği belirtildi. İlçede başka hastane bulunmadığı, en yakın hastanenin 45 km mesafede olduğunu belirten hastalar, bu duruma tepki göstererek en kısa sürede hastaneye doktor ataması yapılması gerektiğini söyledi” denildi.

“ŞU AN DOKTOR SORUNU YAŞANMIYOR”

Haberle ilgili tele1.com.tr hastaneye ulaşıp iddiayı sordu. Yetkili kişi istifaları denk gelme olarak açıklayarak şu ifadeleri kullandı:

“17 pratisyen hekimin istifa ettiği doğru. Ama uzmanlık sınavına girdikleri için gittiler. Rutin bir durum. Ama bu sene üst üste geldi. Şu an doktor sorunu yaşanmıyor. Acilde de diğer birimlerde de uzman doktorlarımız var. Bazen çok yoğunluk olduğunda da başka hastaneye sevk ediliyor”

Düşük yapan kadın hastaneden 3 günlük bebeği kaçırdı