Epstein haberlerinde adı geçen Küçükköylü sessizliğini TELE1’e bozdu: İsim benzerliği

Yayın tarihi: 11 Ocak 2024 Perşembe 3:40 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2024 Perşembe 3:52 pm

Haber: TELE1 ÖZEL

Cinsel istismar suçlamasıyla yargılanan ABD’li milyarder Epstein’in davasında adı geçen ve haberlerde adı ‘mağdur’ olarak geçen Refia Banu Küçükköylü’ye Tele1.com.tr ulaştı. Küçükköylü, medyada yer alan haberleri yalanlayarak bahsedilen kişinin kendisi olmadığını, isim benzerliği olduğunu söyledi. Küçükköylü haberlere dava açacak.

ABD’li milyarder Jeffrey Epstein, kız çocuklara yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla tutuklanmış, yargılanırken tutuklu bulunduğu hapiste ölü bulundu. Epstein hakkında savcılığın 943 sayfalık iddianameyi kamuoyu ile paylaşmasının ardından ortaya çıkan yeni isimler arasında Jane Doe takma adıyla ifade veren kişinin Türk Banu Küçükköylü olduğu iddia edilmişti. Küçükköylü, pedofili suçlarının işlendiği Epstein’in sahip olduğu adaya giden yolcuların listesinde de yer alıyordu.

Dosyada adı geçen Banu Küçükköylü’nün Epstein’in özel uçağımı kullandığına dair kayıtlar

Küçükköylü’nün, Epstein’in uçağında, Andrew ve Epstein tarafından tacize uğradığı gerekçesiyle dava açan Virginia Giuffre’yle birlikte seyahat ettiği öne sürülmüştü. İngiliz medyası, Epstein’in cinsel istismar suçlarından Küçükköylü’nün bilgisi olup olmadığı konusunda bir bilginin olmadığını ifade etmişti.

“Lolita Express”‘in pilotu Marçinko ayrıca, “15 yaşındaki Jane Doe #102 kod adlı mağdur için Jeffrey Epstein ve/veya Ghislaine Maxwell tarafından çeşitli pasaportlar alındığını ve daha sonra Palm Beach, New York, Santa Fe, Los Angeles, San Francisco, St. Louis, Avrupa, Karayipler ve Afrika’ya götürüldüğünü biliyor muydunuz? Bu aynı zamanda Jeffrey Epstein’ın Türkiye’den, Çek Cumhuriyeti’nden (Çekya) ve Asya ülkelerinden çocuk kaçırdığı ve getirdiği anlamına geliyor. Bunun farkında mıydınız? Jean Luc Brunel, uluslararası çocuk ticaretinde Epstein’ın ortağı mı? Jeffrey Epstein’ın, Jane Doe #102 kod adlı mağduru istismar ettikten sonra, soylulara, siyasetçilere, akademisyenlere, iş insanlarına da pazarladığını biliyor muydunuz?” sorusuna sessiz kalma hakkını kullandı.

“İSİM BENZERLİĞİ” DEDİ

Söz konusu haberlerde skandal bir hata yapıldı. İsim benzerliğinden dolayı Refia Banu Küçükköylü’nün adı dosyada yer alamaya başladı. Yıllardır bu durumdan mağdur olan ve emlak işi yapan Küçükköylü, sessizliğini Tele1.com.tr’den Özlem Aktürk’e bozdu. 

Küçükköylü, haberdeki kişiyle kendisinin aynı kişi olmadığını sadece isim benzerliği olduğunu söyledi. Banu Küçükköylü isminin arama motorlarında arandığında kendisinin bilgilerinin öncelikle çıktığı için karışıklığa sebep olduğunu da dile getiren Küçükköylü ayrıca 1991 yılında güzellik yarışmasına katıldığını ve bir dönem Amerika’da da yaşadığını ancak Epstein ile ve davayla yakından uzaktan ilgisi olmadığını anlattı. Küçükköylü konuşması sırasında duygulanarak, dünyada davacı isimlerin gizlenerek verildiğini ancak Türkiye’de bu etik kuralların çiğnendiğini dile getirdi.

2 sene önce İngiliz The Sun gazetesinin de kendisine ulaşıp konuşması için çok büyük paralar teklif ettiğini söyleyen Küçükköylü, onlara da iddianamede geçen kişinin kendisi olmadığını anlattığını söyledi.

Ricky Gervais yıllar önce yüzlerine vurmuştu: Hepiniz Epstein’in arkadaşısınız

Pedofili Jeffrey Epstein davası: Stephen Hawking için kızlara rüşvet teklif etmiş

Kaynak: TELE1