Epic oyun geliştiricilerine altın madeni sundu

Yayın tarihi: 18 Kasım 2019 Pazartesi 5:45 pm - Güncelleme: 18 Kasım 2019 Pazartesi 5:45 pm

Unreal Engin’in yapımcısı Epic oyun yapımcılarının projelerinde kullanabilmesi için fotogerçeklik kalitesi çok yüksek olan, bilgisayar üretimi 10 bin adet imajı ücretsiz olarak kullanıma açtı.

Epic, bilgisayar tarafından üretilen ve Destiny 2 gibi oyunlarda veya Black Panther ya da The Lion King gibi sinema filmlerinde kullanılan görsellerin telif hakkı sahibi şirketi satın aldı.

Quixel isimi şirket, bu tür yüksek kaliteli fotogerçekçi görsellerin üretilmesini sağlamak için sanatçılara özel araçlar ve ortam sunuyor. Şirketin aynı zamanda Megascans isminde 10 bin fotoğraflık çok değerli bir görsel arşivi bulunuyor.

Epic şimdi Quixel’in araçlarını oyun motoru Unreal Engin’e adapte ederken, Megascans arşivini de tüm Unreal Engin kullanıcı geliştiricilere ücretsiz açtı. Böylece ister AAA stüdyoları olsun ister indie geliştirciler, Unreal Engine ile yapılan tüm oyunlar bu görselleri ücretsiz kullanabilecek.

Megascans sayesinde, oyun yapımcıları gerçekçi görünen 3D ortamlar yaratmak için uğraşmak zorunda kalmayacaklar. Son derece kaliteli ve yüksek gerçekliğe sahip 10 bin görsel dosyasını kullanarak kendilerine kolayca 3D ortamlar yaratabilecekler. Ardından da bu haritalar içinde oyunlarını dizayn edebilecekler.

Oyun yapımcılarını kendine çekmek isteyen Epic, Unity’nin giderek artan rekabetine karşı yapımcılara ücretsiz kaynaklar sunarak avantaj kazanmak istiyor.

Keenetic Air ile Unique Whole Home Wi-Fi Sistemi Nasıl Kurulur?