Epic Games ücretsiz oyun dağıtıyor!

Yayın tarihi: 10 Nisan 2022 Pazar 8:00 am - Güncelleme: 9 Nisan 2022 Cumartesi 4:31 pm

Bir süredir haftalık düzenli olarak bedava oyun dağıtan Epic Games, yeni haftada da bu alışkanlığını sürdürdü.

Oyun dünyasının büyük bir değişim içerisinde olduğu bir gerçek. Yakın zamana kadar özellikle konsol oyunlarının kutulu bir şekilde alınması ve hatta bu şekilde bir arşivin yapılması oldukça olağan bir durumdu. Ancak bu durum, özellikle ülkemizde konsol kullanıcılarının sınırlı sayıda oyunla idare etmesini de zorunlu kılıyordu. Çünkü döviz kuruyla entegre biçimde artan oyun fiyatları, artık neredeyse birçok oyuncu için kutulu oyun almayı imkansız hale getirdi. Neyse ki oyuncuların imdadına yine teknoloji yetişti de, “oyun servisleri” gibi yeni bir alışkanlık türü doğdu.

 

Başta Steam olmak üzere artık birçok oyun platformu mevcut ve bu platformlar hem kutulu oyun satın alma derdini hem de oyun arşivi oluşturma kültürünü değiştirdi. Ancak bu tip servislerin sunduğu en önemli güzellik ise, “ücretsiz” oyunlara erişim imkanı oldu.

 

Epic Games

Bu platformlarda satış yapan birçok önemli oyun üreticisi, dönem dönem bir zamanların en pahalı ve en önemli yapımları olan oyunları takipçilerine ücretsiz olarak sunabilmekteler. Bu stratejinin en iddialı isimlerinden biri ise Epic Games. Uzun bir süredir bünyesinde bulundurduğu oyunları haftalık periyotlar haline ücretsiz erişime açan şirket bu hafta da 2 yeni oyunla bu alışkanlığını sürdürdü.

 

Şirketten yapılan açıklamaya göre Steam kullanıcıları Türkiye saatiyle 14 Nisan 2022 saat 18:00’e kadar Rogue Legacy ve The Vanishing of Ethan Carter oyunlarına tamamen ve ücretsiz olarak erişim sağlayabilecekler.

Şirketin önümüzdeki hafta bedelsiz olarak vereceği oyunlar da belli olurken, bu isimlerin ise XCOM 2 ve Insurmountable olduğu açıklandı.

YouTube kanalına abone kazandırma (2022)