Epic Games’ rekora doğru koşuyor

Yayın tarihi: 18 Şubat 2022 Cuma 7:00 am - Güncelleme: 17 Şubat 2022 Perşembe 7:00 pm

Epic Games, şu anda 500 milyondan fazla Epic Games hesabı olduğunu söylüyor. Bunların çoğu PC oyunları satın almak ve oynamak için kullanılan hesaplar. Ayrıca Fortnite ve Rocket League gibi konsollarda ve mobil cihazlarda da ciddi bir kullanıcı kitlesi mevcut.

Fortnite, Mayıs 2020 itibariyle 350 milyondan fazla kayıtlı oyuncuya sahipti, ancak şirket gün geçtikçe büyüyor gibi görünüyor. Epic Games Store, bir önceki yıla göre 34 milyon artışla 2021’de 194 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı. Şirket, Aralık ayında 62 milyon aylık aktif kullanıcı olduğunu ve “günlük aktif kullanıcı sayısının 31,1 milyona yükseldiğini söyledi. Ayrıca en yüksek eşzamanlı kullanıcı sayısının 13,2 milyona ulaştığı” da duyuruldu.

Epic Games

 

Yayıncı, en azından bu yılın geri kalanında devam edecek olan ücretsiz PC oyunları programına büyük yatırım yaptı. Epic’in Apple ile yasal savaşından ortaya çıkan belgeler, şirketin bu davada yüz milyonlarca dolar harcadığını gösterdi. Geçen yıl Epic, toplamda 89 farklı oyun ve 765 milyon ücretsiz oyun verdi. Tüm bu kampanyaların ve uğraşların neticesinde şirket daha fazla kullanıcıya erişmiş görünüyor.

The Verge’in belirttiği gibi, Grand Theft Auto V’i ücretsiz olarak sunmak, tek bir günde 7 milyon yeni Epic Games Store kullanıcısını getirdi. Civilization VI, World War Z ve Subnautica gibi oyunlar için verilen çekilişler, yeni kullanıcı sayılarında daha küçük ama yine de kayda değer artışlara yol açtı. Rocket League’in oynaması ücretsiz bir modele geçişi, kullanıcı sayılarını da artırdı.

Oyuncular 2021’de mağazada 2020’ye göre yüzde 20 artışla yaklaşık 840 milyon dolar harcadı. Bunun üçte birinden biraz fazlası üçüncü taraf oyunlara harcandı. Geçen yıl mağazadaki en büyük üçüncü taraf oyunları Final Fantasy VII Remake Intergrade, Hitman 3, Far Cry 6, Genshin Impact, Darkest Dungeon, Kena: Bridge of Spirits, Chivalry 2 ve GTA V idi.

Meta, on yıllık bir davayı çözmek için 90 milyon dolar ödeyecek