EPGİS Genel Başkanı da zammı doğruladı

Yayın tarihi: 4 Mart 2022 Cuma 10:55 am - Güncelleme: 4 Mart 2022 Cuma 11:07 am

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Genel Başkanı Fesih Aktaş, akaryakıt fiyatlarına bu gece bir zam daha geleceğini söyledi. Gelen zamlarla birlikte akaryakıt fiyatları 20 TL’ye yaklaştı.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, dün Meclis’te yaptığı açıklamada Türkiye’nin Avrupa’ya göre en ucuz akaryakıtı kullandığını iddia etmişti. Özkan’ın en ucuz dediği akaryakıta bir zam daha bekleniyor. Akaryakıta dün ve önceki gün de zam gelmişti. TELE1’den Begümhan Aydoğan’a konuşan EPGİS Genel Başkanı Fesih Aktaş, yeni zammı duyurdu. Aktaş, akaryakıt istasyonlarının zor durumda olduğunu, giderler artsa da karlarının 1 TL’yi geçmediğini söyledi. Aktaş’ın TELE1′ yaptığı önemli açıklamalar şu şekilde:

“Akaryakıt fiyatlarını önce enerjideki artış, ardından da savaş vurdu. Fiyatlar her geçen gün artıyor. Bugün de zam gelmesi bekleniyor. Böyle bir olasılık var. Ne kadar zam geleceğini bilmiyoruz ama 19 TL’nin üzerine çıkacağını biliyoruz. Benim zaten ÖTV ve KDV indirimine dair bir çağrım vardı. Bu çağrı önemli. Çünkü fiyatların üzerinde 5 TL civarında ÖTV ve KDV var. Devletin sübvanse etmesi gibi bir durum şimdilik söz konusu değil. Sadece KDV için yapabilir, ötesinde yapamaz zaten. Akaryakıt istasyonları da kriz yaşıyor. Bizi arayanlar da var. Elimizde net bir sayı yok ama kapanan istasyonlar var. Fiyatlar artsa da akaryakıt istasyonlarının sadece 1 TL karı var. O da maliyetleri karşılamıyor”

24 saat geçmeden benzin ve motorine bir zam daha!