Enver Aysever’den Meral Akşener’e düzeltme

Yayın tarihi: 25 Ekim 2022 Salı 5:54 pm - Güncelleme: 25 Ekim 2022 Salı 6:05 pm

İYİ Parti Lideri Akşener, isim vermeden bazı medya yüzlerinin partisinin bina kiralarını CHP’nin ödediğini söylediğini belirterek tepki gösterdi. Enver Aysever, Akşener’in kendisini kastettiğini belirterek, “CHP’liler binaları tutarak yani para için değil İYİ Parti ile dayanışma içinde bulundular. Elbette ki kirayı İYİ Partililer ödüyordu. Para ile tek bir cümle kurmadım. Kaynağımda kesin” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu. Akşener, bazı medya yüzlerinin CHP’yi tanzim ettiğini iddia ederek, “Bir arkadaş ipin ucunu o kadar kaçırdı ki bizim partimizim il ve ilçe teşkilatlarımızın kirasını CHP’nin ödediğini söyledi” ifadelerini kullandı.

TELE1’de Gündeme Not’ta Enver Aysever, Akşener’in kendisini kastettiğini belirterek yanıt verdi. Aysever, Akşener’e aktarılan bilginin yanlış olduğunu ve kesinlikle böyle bir şey söylemediğinin altını çizdi. Aysever şunları dile getirdi:

“PARA İLE TEK BİR CÜMLE KURMADIM”

“Akşener’e söylenenin tam tersini söyledim gidip ona demişler ki böyle böyle. Akşener biri var diyor ki adımı vermiyor. Versin sıkıntı yok. Yanlış anlamış. Ben demişim ki CHP’liler İYİ Partililerin kirasını ödüyor. Ben böyle bir şey demedim. yayınlar ortada. Ben şöyle dedim CHP ile İYİ Parti arasında öyle bir ilişki oldu ki Akşener MHP’den ayrıldığı için iktidarın saldırısına uğradı. O dönem İYİ Parti’ye il binası vermemek için takla attılar. CHP’liler binaları tutarak yani para için değil İYİ Parti ile dayanışma içinde bulundular. Elbette ki kirayı İYİ Partililer ödüyordu. Para ile ilgili tek bir cümle kurmadım. Kaynağım da kesin. Ve bu aslında dayanışma açısından olumlu bir örnek söyledi. Arkasından söylediğim Kılıçdaroğlu da bu organizasyonu yaptığı için o nezaketi gösterir dedim.

“KİM AKTARIYOR ASIL SORUN O”

Nereden çıkmış ki ben demişim ki İYİ Parti’nin kirasını CHP ödüyor. Böyle bir şey demedim. Kim aktarıyor. Asıl sorun o. Nasıl aktarıyor. kaldı ki şöyle bir şeyde olabilir yeni kurulmuş bir parti olabilir onu demokrasiye katmak için bunu katar. Biz sosyalist partilerde dayanışma günleri düzenleriz. Başka bir örnek TELE1, bize haksız cezalara karşı insanlar ellerindeki ekmeği kırarak bu kanalı yaşattılar. bunda ne gibi kötülük var.

“SOLCULUK TEMELDE BUDUR”

Sağcılık solculuğa gelince haksızlık ediyor. Sayın Kılıçdaroğlu, ‘neoliberalizm mücadele edeceğim 5’li çeteye mücadele edeceğim’ dedi mi demedi mi?

Yardımcısı Uğur Poyraz bu insanları korkutur böyle bir yargılama yapılamaz demedi mi? İşte solculuk neoliberalizme karşı olmaktır sağcılık piyasa ekonomisi sürdürmektir. Temelde budur.”

 

Akşener: TELE1’in kapatılması bir gasp