Enver Aysever: Programa çıkmak için araya çok kişi soktu, şimdi telefonları açmıyor

Yayın tarihi: 27 Haziran 2020 Cumartesi 12:44 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2020 Cumartesi 4:43 pm

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in, “AK Parti gelene kadar kadın kelimesinin adı yoktu” sözleri üzerine başlayan tartışma devam ediyor. Enver Aysever, Zengin’i programına davet ettiği bir olayı anımsatarak, “Şimdi telefonlara çıkmıyor” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, TBMM Genel Kurulu’nda, “AK Parti gelene kadar kadın kelimesinin adı yoktu” ifadeleriyle büyük tepki çekmişti. Zengin, daha sonra bu sözlerini, Evet kadın vardı, zaten bunlar yoktu demiyoruz. Benim söylemek istediğim şey elbette bu değildi. Bunlar vardı; ama Türkiye’de kadınların yüzde 70’i de yoktu, hiçbir mesleği olamıyordu, üniversiteye gidemiyordu, milletvekili bile olamıyordu. Önemli bazı isimlerin eşi bile olamıyordunuz” şeklinde savundu.

AKP’li Zengin: Önemli bazı isimlerin eşi bile olamıyordunuz

AKP’li Özlem Zengin: Bu ülkede AK Parti gelene kadar kadın kelimesinin adı yoktu

ENVER AYSEVER: ŞİMDİ TELEFONLARA ÇIKMIYOR

CNN Türk’te Aykırı Sorular programını sunarken yaşadığı bir olayı anımsatan Enver Aysever de Zengin sözlerine tepki gösterdi. Aysever, “Özlem hanım, Aykırı Sorular’a çıkmak için çok kişi soktu araya, o zaman sanırım il kadın kolları başkanıydı. Ben de söz hakkına saygı duydum. ‘Erkek eli sıkıyor musunuz?’ dedim, olumsuz yanıt verince zor durumda kalmasın diye el uzatmadım. Teşekkür etti. Şimdi telefona çıkmıyor” dedi. Aysever, daha sonra bu mesajının üzerine Özlem Zengin’in kendisini aradığını iletti.