Enver Aysever, Melih Gökçek’e yanıt verdi

Yayın tarihi: 8 Nisan 2022 Cuma 1:29 pm - Güncelleme: 8 Nisan 2022 Cuma 1:49 pm

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa eden Melih Gökçek, Twitter’da yaptığı paylaşımda “Enver, Mansur’u haşat etmiş” ifadelerini kullandı. TELE1 programcısı Enver Aysever, Gökçek’e “Görevim kamu adına soru sormak, kendi mahallelerinde bu türden soru soran kimse olmadığı için bizi karıştırıyorlar” diye cevap verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Melih Gökçek, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Enver Aysever: Mansur Yavaş neden aday olsun? Enver, Mansur’u haşat etmiş” ifadelerini kullandı. Enver Aysever, Melih Gökçek’e TELE1’de sunduğu Gündeme Not programında yanıt verdi. Görevinin soru sormak olduğunu söyleyen Aysever, Ben kimim gazeteciyim ve çok şeyim milyonlar adına soru sorma hakkım var. Sayın Gökçek kendi mahallelerinde bu türden soru soran kimse olmadığı için soru sormak yasak olduğu için bundan da gazetecilerin tam gazeteci olamadıkları duygusuyla birazcık geri çekildikleri dönemde bizi onlarla karıştırıyorlar” yanıtını verdi.

Enver Aysever: Bu kepazeliğe sessiz kalamam

Aysever’in Gökçek’e yanıtı şöyle:

Mansur Yavaş’ın haşatını çıkartmak maksadında olmadığım gibi o günkü yaptığım konuşmada da asla böyle bir anlam çıkmadı. Bazılar diyor ki kimlerin eline fırsat veriyorsunuz? Bunu söyleyenlere hem teessüf ediyorum hem de RTÜK mecburiyeti olduğu için küfür hakkımı saklı tutuyorum. Başka yerde ederim. Benim yaptığım şey kamu görevidir. Tırnak içinde rakibime benzeyemem. Benim rakibim siyasiler değil gazetecilerdi. Ben Mansur Yavaş’la ilgili ne sordum? Sadece Mansur Yavaş’a mı sordum? Hayır. Anladığım kadarıyla Melih beyin Mansur Yavaş’la bir alışverişi olduğu için buradan onu vurmaya çalışıyor. Benim böyle bir misyonum yok. Bir belediye başkanı tayin etmek gibi bir yetkim de yok. Ama şunu yapmaya hakkım var. Ben dedim ki Sayın Yavaş ya da sayın İmamoğlu. Sayın Akşener ya da sayın Kılıçdaroğlu ya da aday olabilecek başka birileri. Bunu daha da ileri götürebilirim. Sayın Erdoğan ya da Bahçeli şunları söylememiz gerekir.
 senin politikaların hakkında bizi bilgilendir dememiz gerekir. Ben kimim Enver Aysever olarak hiçim. Beni muhatap almaları gerekmez. Ben kimim gazeteciyim ve çok şeyim milyonlar adına soru sorma hakkım var”

“MUHALİFLİĞİMİZ MESLEĞİMİZDEN”

“Sayın Gökçek nasıl büyükşehir belediyesinde eleştiriye ve denetime tabi olmak zorundaysa bizimde eleştiri ve denetim konusunda ölçümüz izleyicilerimizdir. Ben söylediklerimde kamu görevi yaparken sayın Özdağ, Mansur Yavaşı açıklayacağını bir gün önce söyledim. Bunun da altılı masayı dağıtmak ve bir ulusalcı milliyetçi ittifak kurmak için olduğunu söyledim. Bunun karşılığı yorumcu olarak görevimdir. Ama diğeri soru sorma görevim. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş bey eğer öne çıkıyorlarsa ben onların karşısına çıksam aday olsalar ya da aday adayı olsalar. Sayın Yavaş sizin Türkiye’nin toprağıyla suyuyla ilişkiniz nedir diye sorarım. Çünkü başkanlık sistemine gidiyoruz. Adı Cumhurbaşkanlığı ama Türk tipi. Ne Türk tipi diye bir şey var dünya siyaset tarihinde nede böyle bir yöntem var. Projelerini dinlerim. İzleyicilere ‘bütün adaylar böyle siz karar verin’ derim. Sayın Gökçek kendi mahallelerinde bu türden soru soran kimse olmadığı için soru sormak yasak olduğu için bundan da gazetecilerin tam gazeteci olamadıkları duygusuyla birazcık geri çekildikleri dönemde bizi onlarla karıştırıyorlar.

Bir siyasetçinin haşatını çıkartmak diye gazetecinin görevi yoktur. Bir siyasetçiyi aklamak gibi bir görevi de yoktur. Biz kamu adına muhalefet ediyoruz. CHP iktidar olsa ona da muhalefet edeceğiz TKP iktidar olsa ona muhalefet edeceğiz. Meral Hanım iktidar olsa ona muhalefet edeceğiz. Bizim muhalefetimiz mesleğimizin tanımından kaynaklı deli olduğumuz için değil. Toplumun yaralını ekrana getireceğiz. Bunun üzerinden de toplumun aydınlanmasını ve siyasetçilerin hesap verebilir olmasını sağlayacağız. Sayın Gökçek’in üslubunu onaylamıyorum. Sayın Gökçek’in beni sanki Mansur beyle karşı karşıya gelen bir kişiymiş gibi tavrını da onaylamıyorum. Gökçek kendi televizyonunu da böyle yönetiyorsa yanlış yaptığını düşünüyorum. Önemli olan demokrasinin kurumlarıyla işlemesidir. Esas olan basın özgürlüğünün sağlanmasıdır”

“KİM OLSA SORARIM”

“Sayın Gökçek şöyle bir şey söyleseydi doğru bulurdum ” Enver öyle namuslu bir iş yaptı ki taraf tutmaksızın eşit davrandı sorularını herkese sordu. Bir gün önce İmamoğlu’nun zam yapma zorunluluğunu ve gençlerin sözünü ekrana taşıdı. Sorumlu olan kişilerle de konuştu. Ey bizim mahalledekiler sizde örnek alın da bize sorular sorun. Ey sayın Erdoğan siz de tarafsız gazetecilerin karşısına oturun da toplum bilgi edinsin demeliydi. Ben sayın Gökçek’in bir anda şakacılık üzerinden bunu yaptığını düşünüyorum ama ben böyle birisi değilim. Kusura bakmasın kendisi de gelse sorarım Mansur bey de olsa sorarım