Enver Aysever ile ‘Yazı Akademisi’ Mudanya’da başlıyor

Yayın tarihi: 21 Eylül 2019 Cumartesi 4:09 pm - Güncelleme: 18 Aralık 2019 Çarşamba 12:45 pm

Romanları ve denemeleriyle çağdaş edebiyatımızın temsilcilerinden biri olan Enver Aysever, hayatını edebiyatla buluşturmak ve yaratıcı bir okur olmak isteyenler için atölyesini Mudanya’ya taşıyor. Enver Aysever ile “Yazı Akademisi” 18 Ekim’de başlıyor.

Mudanya Belediyesi yaşam boyu eğitimin önünü açmak, özellikle gençlerin sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunmak için projelendirdiği “Mudanya Akademi”nin ilk etkinliğini hayata geçiriyor. Yunus Nadi Roman Ödülü sahibi Yazar, Gazeteci ve Tiyatrocu Enver Aysever ile “Yazı Akademisi” başlıyor. Yazar Enver Aysever, çok yönlü okuma alışkanlığı kazanmak ve hayal gücünü kullanarak yazma becerilerini geliştirmek isteyen edebiyat tutkunlarına rehberlik edecek.

Yaratıcı yazarlıktan, anlatıya, derin okuma ve kurguya farklı temalar üzerine gerçekleşecek atölyede yazılar yazılacak, paylaşılacak, tartışılacak. Aysever, hayatını edebiyatla buluşturmak ve yaratıcı bir okur olmak isteyenlere gözlem, bakış açısı, anlatım biçimleri, kurguyu oluşturan unsurlar ve kurgu çeşitleri hakkında bilgiler vererek yazı denemelerini değerlendirecek.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde müzikte, resimde, heykelde, kısacası sanatın her dalında önemli çalışmalara imza attıklarını belirten, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Eğitimi, sporu, kültür ve sanatı herkes için ulaşılabilir kılan belediyemizin çalışmaları yeni dönemde de sürecek” dedi, edebiyatla ilgili herkesi atölyeye davet etti.

KAYITLAR BAŞLADI

Enver Aysever ile “Yazı Akademisi”nin ilk dönemi, Mudanya Mütarekesi’nin 97. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, 18 Ekim’de başlıyor. Katılımın ücretsiz olduğu atölyede yer almak isteyenlerin isim, soy isim, yaş ve iletişim bilgileri ile birlikte neden katılmak istediklerini belirten bir metni, [email protected] adresine göndererek ön kayıt yaptırması gerekiyor.