Enver Aysever Akşener’in gafını danışmanına sordu

Yayın tarihi: 17 Mart 2022 Perşembe 11:58 am - Güncelleme: 17 Mart 2022 Perşembe 11:58 am

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, TBMM Grup Toplantısı’nda Müslüm Gürses ve Orhan Gencebay’ı karıştırarak, “Müslüm Baba gibi “Batsın bu dünya” diyorum” dedi.

Enver Aysever TELE1’de Gündeme Not isimli programında İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı Aytun Çınar’ı konuk etti. Aysever, Çıray’ı konuk etmeden önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Meclis Grup Toplantısı’nda Orhan Gencebay’ın Batsın Bu Dünya şarkısını Müslüm Gürses’e ait olduğunu zannederek, “Müslüm Baba gibi “Batsın bu dünya” diyorum dedi. Aysever, Akşener’in böyle bir karışıklık içerisine girmesini doğal olduğunu ve eleştirenlere AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıllar önce Müslüm Gürses’in şarkısını Orhan Gencebay’ın şarkısı zannettiğini hatırlattı.

Aysever, yayına bağlanan Aytun Çınar’a, “Meral hanım kolay kolay gol yemez. Danışmanlarda bir hata mı var? Yanlış babaya baba derseniz ülke yanlış sandığa gidebilir. Babası anası karışması çok da iyi değildir insanın. Dolayısıyla nasıl oluyor bu işlker Meral Hanım hata yapmaz” dedi.

Aytun Çıray ise Aysever’in sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Bizim geleneğimizin babası rahmetli Süleyman Demirel’di.  İnsan hafıza duygularına göre geçmişte yaşadıklarına göre şekillendiriyor. Öyle anlıyorum Meral Hanım’ın çok sevdiği Müslüm Gürses ile şarkı karışmış oldu. Hafızadaki duygusal yeniden örgülenmenin sonucu ortaya çıktı” dedi. Aysever de Çıray’ın sözleri üzerine, “Orhan Baba’ya demeye dili varmadık artık Saray’da oturduğu için ben yine de hangi şarkı olursa olsun Müslüm Baba diyeyim de garip gurebanın babasına ses vereyim diye düşündü diye düşündüm” dedi.Çıray, bilimsel olarak açıklamak istediği durumu Aysefver’in  pratik olarak açıkladığını belirterek, “Dili sevdiği yerine kaydı” dedi.