Ensarioğlu’dan yeni açıklama: Amca görmemesi gerekeni gördüğü için Narin’i öldürmüş olabilir

Yayın tarihi: 11 Eylül 2024 Çarşamba 9:47 am - Güncelleme: 11 Eylül 2024 Çarşamba 9:52 am

Kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin ile ilgili, “Bilip söylemememiz gereken şeyler var” açıklamasıyla gündeme gelen AKP’li Galip Ensarioğlu, Narin’in ‘görmemesi gereken bir şey gördüğü için’ amcası Salim Güran tarafından öldürülmüş olabileceğini söyledi.

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu 8 yaşındaki Narin Güran’ın katledilmesine ilişkin soruları yanıtlarken aileyle 40 yıllık dostluğunun bulunduğunu ifade ederek tepki çeken şu ifadeleri kullanmıştı:

“Soruşturmaya ilişkin neler söylemek istersiniz” sorusuna şu yanıtı verdi: “Soruşturmada gizlilik var. Ayrıca son aşamaya gelindi. Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız. Konu çok hassas. Onları da çok fazla üzecek bir şey söylemek istemiyoruz.”

“SÖZLERİMİ ÇARPITTILAR”

Ensarioğlu’ndan konuya ilişkin bir açıklama daha geldi. Serbestiyet’ten Onur Erkan’a konuşan Ensarioğlu tepki çeken sözlerine ilişkin şunları söyledi:

“Narin kızımızın canice öldürüldüğü bu acı olayı, siyasi tartışmalara çekmek isteyenler tarafından sözlerim çarpıtıldı. Soruşturma gayet ciddi bir şekilde yürütülüyor. Narin kızımızın otopsisinde alınan bulguların Adli Tıp’taki detaylı incelemelerin de tamamlanmasıyla düğümün de çözülmesini sağlayacak. Soruşturma neticeye de ulaşacaktır, bu caniliği yapanlar ve ortak olanlar kimlerse bu ortaya çıkarılacak ve hak ettiği cezaya çarptırılacaktır. Devlet bugüne kadar hiçbir konuda olmadığı kadar meselenin üzerine gidiyor. Toplum da bugüne kadar hiçbir konuda olmadığı kadar duyarlı ve farkında.

Bu yanlış yorumlara ve soruşturmanın gizlilik esasında yürümesine vurgu yaptım. Konuyu ilk günden beri takip ediyorum, bölgeyi de yakından biliyorum, söylediğim gibi aileden de dostlarım var. Tamamen soruşturmanın gizliliğine vurgu yaptım.”

“GÖRMEMESİ GEREKTİĞİ BİR ŞEY GÖRDÜĞÜ İÇİN…”

Ensarioğlu, Narin’in öldürülmesine ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu:
Bilindiği gibi zanlılardan biri, Narin’in cansız bedenini, Narin’in köy muhtarı olan amcası Salim Güran’ın kendisine teslim ettiğini ve kendisinin de dereye gizlediğini itiraf etti. Salim Güran zaten aracında Narin’in DNA izinin bulunması ve telefonundaki verilerini silmesi gibi tespitler sonrası geçen hafta tutuklanmıştı.

Narin’in Kur’an kursundan çıkarken başında bulunan tülbenti de ailesiyle birlikte yaşadığı evinde bulundu. Bu da önemli bir bilgi çünkü Narin’in eve ulaşmadan kaçırılmış olabileceği gibi tahminler de yürütülüyordu. Ancak tülbentin evde bulunması Narin’in eve ulaştığını gösteriyor.

Ayrıca o gün, köyün gençleri de iki gün sonra olacak düğünün davetiyelerini dağıtmak için civar köylere gitmiş.

Bunlar, Narin’in görmemesi gereken bir şey gördüğü için, amcası Salim Güran tarafından öldürülmüş olabileceği düşüncesini akla getiriyor. Henüz bunları reddediyor kendisi.

AİLEDE İYİ PARTİ’DE GÖREV YAPAN VAR

Ensarioğlu, ailenin HÜDA-PAR ile yakınlığına ilişkin soruya ise, “HÜDA PAR’la hiçbir ilgileri yok. Daha önce benim Doğru Yol Partisi’nde il başkanlığı yaptığım dönemde il yönetimimizde Güran ailesinden bir dostumuz vardı. Narin’in rahmetli dedesi de benim dostumdu. Aile ağırlıklı olarak Refah geleneğinden gelen bir aile. O aileden bir dönem İYİ Parti’de il yöneticiliği yapan oldu. Halen AK Parti Bağlar ilçe yönetiminde olan bir yeğenleri var. Ailedekiler, Molla Gürani’nin torunları olduklarını söyler. Güran soyadı da oradan geliyor” yanıtını verdi.

Narin cinayetinde en önemli delil sır oldu!

Kaynak: TELE1