ENSAR’ın şikayetiyle kanallara ceza yağdıran RTÜK başkanı ‘Sürtük’ şikayetine şart koştu

Yayın tarihi: 2 Haziran 2022 Perşembe 4:54 pm - Güncelleme: 3 Haziran 2022 Cuma 8:49 am

ENSAR ve TÜRGEV’in tek satırlık itirazından sonra TELE, Halk TV, KRT, Flash Haber’e ceza yağdıran RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, İlhan Taşçı’nın Erdoğan’ın ‘sürtük’ sözleri incelensin talebine şartlı yanıt verdi. Şahin daha önce TELE 1’in yayınları ile ilgili de ‘ihsas-ı rey’ yapmıştı.

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sürtük’ sözlerinin incelenmesi için RTÜK’e başvurdu. Taşçı başvurusunu sosyal medya hesabından paylaşınca, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Taşçı’ya “CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun hareketleri için de başvur sonra bunu inceleriz” diye yanıt verdi.

Ebubekir Şahin ‘ihsas-ı rey’ yaptı: Toplantıya katılamazsınız

İşte Taşçı ve Şahin arasındaki yaşanan tartışma:

İlhan Taşçı başvurusunu sosyal medyada, “AKP Genel Başkanı Sn Erdoğan’ın sözlerinin incelenmesi için RTÜK’e dilekçeyle başvurdum. Tüm yurttaşlarına “Efendiler” diye seslenen Atatürk’ün kurduğu Türkiye’de hiç kimsenin kimseye hakaret etme, kaba dil kullanma hakkı ve “özgürlüğü” olamaz. RTÜK de tepkilere kulak tıkayamaz” ifadeleriyle paylaştı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Taşçı’ya “Sayın Taşcı; siyasilerin Meclis’te yapmış olduğu konuşmalara gösterdiğiniz bu hassasiyeti, CHP Genel Başkanı’nın Genel Kurul konuşmasındaki müstehcen el-kol hareketinde de göstermenizi beklerdik. O konuda da şikayet dilekçenizi bekliyoruz. Sonra bu dilekçenizi inceleyeceğiz” cevabını verdi.

Şahin’in yanıtını alıntılayan Taşçı ise, “Sayın Şahin; Görevini yapman için bana “şart” koşmaya değil; yalnızca bağımsız iradene ve görevini yapma cesaretine ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.