Ensar ve TÜRGEV’in ABD uzantısı ‘TÜRKEN-USA’ milyonluk ilişkileri kitaplaştırıldı

Yayın tarihi: 31 Ocak 2020 Cuma 1:10 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2020 Cuma 1:18 pm

Ensar ve TÜRGEV Vakıfları’nın ABD’deki uzantısı TÜRKEN Vakfını ilk kez kamuoyuna duyuran gazeteci- yazar Yılmaz Polat, “TÜRKEN-USA” adıyla kitap yazdı.

TÜRKEN-ABD Vakfı’nın New York’ta milyonlarca dolarlık gökdelen inşaatı durduruldu

TELE1 TV ve ABC Gazetesi ABD temsilcisi Polat, 17’nci kitabı ‘TÜRKEN-USA’da AKP’nin vakıf zincirinin ABD’deki halkası TÜRKEN’in bilinmeyen yönlerini ve akraba ilişkilerini yazdı.

Kitapta, TÜRGEV adına Bilal Erdoğan’la ENSAR Vakfı adına İsmail Cenk Dilberoğlu’nun ABD’de kefil olduğu ‘TÜRKEN-USA’nın 2014 yılında kuruluş hikayesi ve birkaç yıl içinde aktarılan milyonlarca dolar Amerikan resmi belgelerinden aktarılıyor.

Ünlü boksör Muhammed Ali’nin lüks çifliğini milyonlarca dolara satın alan , Dünyanın en pahalı kentlerinden New York Manhattan’da on milyonlarca dolara ‘Türken Evi’ inşa ettiren TÜRKEN Vakfı’nın ABD’deki İslamcı kuruluşlara yaptığı yüz binlerce dolarlık bağışlara yer veriliyor.

Manhattan’daki 21 katlı gökdelen için ‘General Contractor CNY LLC’ inşaat şirketiyle anlaşan TÜRKEN Vakfı yılda 150 bin dolardan fazla emlak vergisi ödüyor.

Sekiz bölümden oluşan kitapta Türken kadar ilgi çekecek AKP destekli ABD’de öteki önemli vakıflar da yer alıyor.

ABD, ‘TÜRKEN-ABD Vakfı’na yapılan milyon dolarlık bağış miktarını CHP’ye bildirdi

“SETA-DC ve Turkish Haritage Organization – Miras Vakfı gibi (THO)” kuruluşların milyonlarca dolarlık bağış ve harcamaları da var.

Kitapta Miras Vakfı’nın kuruluşuna ilişkin ortaya atılan iddiaları ve bağışların resmi belgelerini bulacaksınız.

Türk kamuoyunun sadece televizyon ve radyo yayını yaptığını düşündüğü Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ABD’de ticari bir şirket kurdu. Şirketin başına da Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Yürekli atandı.

TRT-World’ün Washington Bürosu’na yapılan skandal atamalar da var. Kitapta ayrıca 40 yıldan beri cumhuriyetçi, laik, Atatürkçü çizgisiyle ABD’de etkili bir sivil toplum kuruluşu olan Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi’ne rakip olarak Erdoğan’ın talimatıyla kurulan TASC (Turkish-American National Steering Committee-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi) adlı kurumun faaliyetlerini de okuyacaksınız.

ABD merkezli MÜSİAD, TASC ve TAİK adlı “vergiden muaf” kuruluşların yöneticileri hakkında Federal Soruşturma Bürosu-FBI’nın açtığı soruşturma ve ABD’deki yankıları var.

Kitapta milyonlarca dolarlık kuruluşların yöneticilerinin eş, dost, akraba ilişkilerini ve ABD’de yaptıkları milyonlarca dolarlık harcamaları resmi belgeli şekilde bulacaksınız.

TÜRKEN-USA önümüzdeki hafta raflarda yerini alacak.

İBB’nin Türken Vakfı’na milyon dolarlık akışı ABD medyasında!