Ensar ve TÜRGEV istedi! RTÜK, TELE1 ve üç kanala ceza yağdırdı

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 1:15 pm - Güncelleme: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 5:03 pm

RTÜK, Kılıçdaroğlu’nun iddialarını haberleştiren TELE1, KRT, Flash Haber ve Halk TV’ye oy çokluğuyla tavandan yüzde 3 para cezası verdi. RTÜK Üyesi Taşçı “Karar basın özgürlüğüne, haber alma hakkına ve demokrasiye vurulan bir darbedir” tepkisini gösterdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) bugünkü toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, TÜRGEV ve Ensar Vakfı üzerinden Amerika’ya para aktarılması ile ilgili açıklamasını haberleştiren kanallara ceza yağdırdı.

Ensar Vakfı ve TÜRGEV’in şikayeti üzerine toplanan kurul, iddiaları haberleştiren TELE1, KRT, Flash Haber ve Halk TV’ye oy çokluğuyla tavandan yüzde 3 para cezası verdi. Kurul ayrıca FOX TV’ye Selçuk Tepeli’nin tarımın ve çiftçilerin durumuna ilişkin itirazını masasındaki bardağa vurarak ifade etmesinden dolayı para cezası verdi.

Karara tepki gösteren RTÜK Üyesi İlhan Taşçı “Bu bakışla, partilerin canlı verilen grup toplantıları sansürlenir, muhalefetin sesi duyulmasın diye Meclis TV’nin fişi de çekilebilir” dedi.

‘RTÜK YAYINCILARA GÖZDAĞI VERİYOR’

Taşçı, şu paylaşımları yaptı:

“1-RTÜK, Sayın @kilicdaroglukun ülkeyi sarsacak, manşet haber niteliğindeki açıklamaları ve ifşa ettiği belgeleri yayınlayan Tele1 KRT, Flash ve Halk TV’ye oyçokluğuyla tavandan %3 para cezası verdi
Karar, basın özgürlüğüne, haber alma hakkına ve demokrasiye vurulan bir darbedir!

2- RTÜK yayıncılara “Kılıçdaroğlu’nun elinde belge de olsa, söyledikleri doğru da olsa yayınlarsanız ceza keserim, sansürlerim” gözdağını veriyor. Bu bakışla, partilerin canlı verilen grup toplantıları sansürlenir, muhalefetin sesi duyulmasın diye Meclis TV’nin fişi de çekilebilir.

3- TÜRGEV ve Ensar’ın şikayet dilekçelerine verilen sayı numaranın mürekkebi kurumadan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin özel talimatla akşam rapor hazırlattı. Yüzlerce şikayet dilekçesi aylardır hatta yıllardır işleme bile alınmazken şimdi bu neyin telaşı, kimlere yaranma arayışı!!!”

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na ‘kaçış planı’ yanıtı

KILIÇDAROĞLU’NUN İDDİALARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Erdoğan’ın kaçış planı” diye duyurduğu videoyu sosyal medyadan paylaşmış ve “Belgeler elimizde, para akışlarının hepsi elimizde. Bir vakıf kuruyorlar ABD’de. TÜRGEV ve Ensar ABD’ye 1 milyar TL transfer etti” iddiasında bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan paravan vakıf iddiası: TÜRGEV ve Ensar ABD’ye 1 milyar TL transfer etti

Özel sektör eleştirisine de ceza geliyor