Ensar Vakfı soruşturmasındaki ödül gibi atamaya tek kişilik oturma eylemi!

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 12:00 am - Güncelleme: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 12:00 am

Eski CHP Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Emine Gizem Çetiner, Ensar Vakfı‘nda 45 çocuğun istismara uğraması davasında hakkında soruşturma açılan Asım Sultanoğlu’nun Şanlıurfa İl Eğitim Müdürü olarak atanmasına tepki olarak adalet nöbetine başladı.

Ensar Vakfı’nın Karaman’da bulunan yurdunda 2016 yılında 45 çocuğun istismara uğramasıyla ilgili açılan davada, hakkında soruşturma açılan üç yöneticiden birisi olan Asım Sultanoğlu, Şanlıurfa’ya İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen atamaya pek çok STK ve eğitimci tepki gösterdi. Asımoğlu’nun atamasına bir tepki de eski CHP  Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Emine Gizem Çetiner’den geldi. Çetiner, atamaya karşı 6 gündür Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde oturma eylemi yapıyor. Çetiner, atamanın geri alınana kadar eylemlerine devam edeceğini söyledi.

Çocuklara cinsel istismar davasında soruşturma açılmıştı: İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı

“ÇOCUKLARI KORUYAMAYAN ŞAHIS ŞANLIURFA’YA ATANDI”

Duvar’da yer alan habere göre, Çetiner, istismar soruşturmasında adı geçen Sultanoğlu’nun Şanlıurfa’dan gönderilmesi için Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü önünde adalet nöbeti tutmaya başladı. Çetiner, eyleminde çocukları temsil eden nesnelere de yer veriyor. Çetiner, müdürlüğün kapısı önündeki demirlere çocukların yaptığı resimleri, çocuk ayakkabılarını asıyor.

Çetiner eylemine ilişkin şunları söyledi:

“2016 yılında çocuklar istismara uğramıştı ve dönemin Karaman müdürü ne yazık ki çocukları koruyamamıştı. O dönem çocukları koruyamayan şahıs, şu an Şanlıurfa’ya atandı. Ben de yaklaşık 6 gündür İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde çocuklar için adalet nöbeti tutuyorum Her gün saat 16.30’da buraya geliyorum. Mesai çıkışına denk getiriyorum eylemimi ki, milli eğitim müdürü de diğerleri de görsünler.”

“ŞANLIURFA’DAN GİDENE KADAR HARGÜN ORADAYIM”

Çetiner, “Bu eylemimim sırasında herhangi bir dönüş olmasa da ben devam edeceğim. Polisler etrafımı sarıyor, psikolojik bir baskıya maruz kalıyorum ne yazık ki. Müdürlük önünden gitmem isteniyor. Pankartın olmasını gerekçe gösteriyorlar ama her gün oraya gitmeye devam edeceğim. O müdür Şanlıurfa’dan gidene kadar her gün oradayım. Tek kişiyim ama başıma 10 polis koyuyorlar.”