Ensar Vakfı da Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu

Yayın tarihi: 11 Eylül 2020 Cuma 5:09 pm - Güncelleme: 11 Eylül 2020 Cuma 5:09 pm

Karaman’da vakfa ait evlerde kalan çocukların cinsel istismara ve tecavüze maruz kalması olayıyla hala tartışılan Ensar Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti üyeleri, imam hatiplilerle ilgili sözlerinden dolayı Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ensar Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti üyeleri, Erol Mütercimler hakkında Haber Global yayınında imam hatiplilerle ilgili söylediği sözlerden dolayı Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından açıklama yapan grup üyeleri adına konuşan İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, “Erol Mütercimler adlı şahıs medya yolu ile imam hatip camiasına ve bu ülkenin dindar insanlarına karşı ağır hakaret ve iftirada bulunmuştur. Vicdana ve ahlaka sığmayan bu sözler asla kabul edilemez. Erol Mütercimler’in bu çıkışı, aklı ve vicdanı ideolojileri tarafından esir alınmış hastalıklı zihniyetin çirkin bir yansımasıdır. Bu söylem aynı zamanda ülkenin birliğini zehirlemekte, toplumda kin ve nefretin yayılmasına sebep olmaktadır” dedi.

‘KAMU DAVASI AÇILMASI İÇİN GEREKLİ ŞİKÂYETİ YAPTIK’

Mütercimler hakkında kamu davası açılması için gerekli şikâyeti yaptıklarını belirten Tülün, “İlim Yayma Cemiyeti olarak bu iftiralara karşı hukuki haklarımızı kullanacağımızı ve Mütercimler ile hukuk önünde hesaplaşacağımızı daha önce duyurmuştuk. Bugün konuyla ilgili suç duyurumuzu gerçekleştiriyoruz. Akademisyen olduğunu iddia eden Mütercimler’in ifadelerini, biz asla başka bir akademisyen kardeşimiz için düşünmüyoruz. Ama yalancılığı, iftirayı, sahtekârlığı, her türlü kötü vasıfları, kullandığı kötü kelimelerle birlikte kendisine yakıştırıyoruz.  Hocalarımızı da başımızın tacı olarak görüyoruz” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Mütercimler, Haber Global’de katıldığı ve tarikatların tartışıldığı bir program sırasında, yazar Müfid Yüksel ile girdiği tartışmada, “Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız” ifadelerini kullanmış daha sonra sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek, özür dilemişti.