Enkazdan kurtarılan anne 21 gün sonra bebeğine kavuştu! “Doyamadı baban sana”

Yayın tarihi: 27 Şubat 2023 Pazartesi 4:36 pm - Güncelleme: 27 Şubat 2023 Pazartesi 4:37 pm

Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalan Bedia Kılınç 2 aylık oğlu Umut’a 21 gün sonra kavuştu. Kılınç, depremde eşi Durmuş Ali Kılınç’ı ise kaybetti.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7 merkezli depremde evleri hasar gören Bedia-Durmuş Ali Kılınç çifti çocuklarıyla birlikte düşündükleri Durmuş Ali Kılınç’ın babası Cafer Kılınç’ın dairesine yerleşti. Aile Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde depreme ise burada yakalandı. Binanın çökmesiyle de ailenin tamamı enkaz altında kaldı.

Anne Bedia Kılınç kendi imkanlarıyla enkazdan çıktı. Çocukları Neziha, Cafer Efe ile 2 aylık Umut da enkazdan bir kaç saat arayla sağ kurtarıldı. Çocukların babası Durmuş Ali, dedesi Cafer ile eşi Menşure Kılınç enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

Olayın ardından Umut Kılınç bebek Elbistan Devlet Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alındı. Vücudunun çeşitli yerlerinde ezilmeler olan Anne Bedia Kılınç ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilerek Plastik Cerrahi Servisinde tedavi altına alındı. Umut’un kardeşleri Neziha ve Cafer Efe Kılınç ise Sivas’ta KYK Yurdu’na yerleştirildi.
Bebek Umut Kılınç’ın Elbistan’da olduğunun tespiti üzerine Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile iletişime geçildi. Umut bebel, annesiyle buluşturulmak üzere Sivas’a getirildi.

CHP’nin depremzedeler için hazırladığı kanun teklifi TBMM’de