Enkaz altından çıkardığı otomobille yola çıktı

Yayın tarihi: 20 Şubat 2023 Pazartesi 10:42 am - Güncelleme: 21 Şubat 2023 Salı 5:05 pm

Gaziantep’te oto galericilik yapan Abdullah Uzun’un Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaklaşık 1 milyon değerindeki 6 aracı enkaz altında kaldı. Uzun, enkaz altından çıkardığı hurda otomobillerini köyüne götürürken görüntülendi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinin yaraları sarılmaya çalışırken, yıkımın yaşandığı illerden biri olan Gaziantep’te oto galericilik yapan Abdullah Uzun DHA’ya konuştu.

Depremler sırasında yan binanın yıkılması sebebiyle oto galerideki 6 aracının enkaz altında kaldığını belirten 24 yaşındaki Abdullah Uzun, “Evlerimiz gitti, araçlarımız gitti, şükür can kaybımız yok. Artık bir yerde işçilik yapacağız. Başka imkanımız kalmadı” dedi.

Yaklaşık 1 milyon değerindeki 6 aracı enkaz altında kalan Uzun, kurtarabildiği hurda araçları köyüne götürüyor. Canı pahasına araçlarını kurtarmaya çalışan ve başka bir aracın onu çekmesiyle yola çıkabilen Uzun, yaşadıklarını camı çerçevesi kalmayan aracın içinden aktardı.

Uzun, “Nurdağı’nda galericiyim. Yan taraftaki binanın devrilmesiyle 6 aracımız enkaz altında kaldı. Şimdi de bunları kendi imkanlarımızla çıkartmaya çalışıyoruz. Bunla beraber enkazdan çıkardığımız üçüncü aracımız. 2 tanesini çıkarttık 1 tanesini çıkaramıyoruz.

Kendi köyümüzde yerimiz var, oraya çekiyoruz. Toplu bir şekilde büyük ihtimalle hurdaya vereceğiz. Devlet bir destek verirse ancak o şekilde bir şeyler yapabiliriz. Yoksa yok. Başka bir çaremiz yok. Çekici çağırdık, trafik polisi sahipsiz araçları çekiyoruz dedi. Çekici bulamıyoruz” diye konuştu.

Celal Şengör Marmara Depremi konusunda Ahmet Ercan ile ters düştü