Enkaz altında vurulan köpeğe “Umut” adı verildi!

Yayın tarihi: 24 Şubat 2023 Cuma 12:03 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2023 Cuma 12:03 pm

Hatay’da, depremde enkazdan yaralı olarak çıkarılan köpek, Mersin’e getirilerek tedavi edildi. Tüfekle vurulduğu belirlenen ve sol arka bacağı kesilen köpeğe, “Umut” adı verildi.

Hatay’da gönüllü ekipler tarafından enkazda tüfekle vurulmuş yaralı bir sokak köpeği bulundu. Götürüldüğü sahra hastanesinde ilk müdahalesi yapılan köpek, Mersin’e getirildi. Burada özel bir veteriner kliniğinde röntgeni çekilen köpeğin sol arka bacak kısmında onlarca saçma tespit edildi.

“İÇERİDE YAKLAŞIK 150 SAÇMA VARDI”

Köpeğin ameliyatını gerçekleştiren veteriner hekim Cem Onur Baştuğ, şöyle dedi:

“Bize geldiğinde sol arka uyluk kemiğine saçma yemişti hayvan. İçeride yaklaşık 150 saçma vardı. İlk gün bacağı kurtarmak için çok çabaladık ama uyluk kemiği tamamen kırılmış ve hissiyat yoktu. Bir gün daha bekledik his alabilir miyiz diye ama başaramayınca bacağı ampute etmek zorunda kaldık. Şu an durumu iyi, operasyon başarılı şekilde geçti. Yürüyebiliyor, neşesi gayet iyi”

Meksika’dan depremzedeleri kurtarmak için gelen köpek Proteo yaşamını yitirdi

DEPREMLERDE KÖPEKLER CAN KURTARDI

Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalanlar için başlatılan arama kurtarma çalışmalarında köpekler lider rol oynadı. Köpekler pek çok vatandaşın enkaz altında olduğu yeri tespit ederek canlı kurtulmalarını sağladı. Meksika arama kurtarma ekibinin köpeği Proteo ise, depremlerde enkaz altında kalanlar için yürütülen arama kurtarma çalışmaları sırasında hayatını kaybetti. Proteo, arama kurtarma çalışmalarına katılan köpekler adına simgeleşti.