Enginyurt’tan Soyluya gönderme: Anlaşıldı uçuşumuz devam edecek

Yayın tarihi: 28 Nisan 2022 Perşembe 11:56 am - Güncelleme: 28 Nisan 2022 Perşembe 11:56 am

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Merkez Bankası’nın açıkladığı enflasyon raporunun ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Anlaşıldı uçuşumuz devam edecek” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun yıl sonu enflasyonu tahmininin iki katına çıkacağını duyurmasının ardından DP’li Cemal Enginyurt paylaşımında İçişleri Bakanı Soylu’nun geçen yıl “ekonomimiz yakın zamanda uçacak” söylemine gönderme yaptı

“ANLAŞILDI UÇUŞUMUZ DEVAM EDECEK”

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu , “2022 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 23.2’den yüzde 42.8’e yükselttik.” açıklamasını yaptı. Açıklamayı sosyal medya hesabından eleştiren Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 2021 yılında katıldığı bir mitingde “ Göreceksiniz Temmuz ayından itibaren benim ülkemin ekonomisi öyle bir atağa kalkacak ki, öyle bir sıçrayacak ve öyle bir büyüyecek ki. İngiltere, Almanya ve her şeye burnunu sokan Amerika çatlayacak patlatacak ” açıklamasına gönderme yaptı.

Enginyurt Twitter hesabından yaptığı açıklamada “2023 yılında Türkiye uçacak diyorlardı. Merkez Bankası açıkladı 2022 yıl sonu enflasyon tahmini %23’den % 42.8’e yükseltildi. Anlaşıldı uçuşumuz devam edecek.” Diye yazdı. Açıklanan bu rapor sondaı AK Parti iktidarına da seslenen Enginyurt” Yönetemiyorsunuz gideceksiniz” notunu paylaştı.

Cemal Enginyurt: Koskoca Cumhurbaşkanı yalan mı konuşuyor?