Enginyurt ve korumasının Latif Şimşek ile yaşadığı arbedenin görüntüsü ortaya çıktı

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2022 Pazar 11:52 am - Güncelleme: 7 Ağustos 2022 Pazar 9:31 pm

Demokrat Partili Cemal Enginyurt, Gazeteci Latif Şimşek ile katıldığı bir programda tartışma yaşadı. Gerilim sonrası Enginyurt, Şimşek’in üzerine yürüdü. Yayına ara verilirken Enginyurt ve korumasının Şimşek ile arbede anların görüntüsü ortaya çıktı. Öte yandan Enginyurt’un korumasının gözaltına alınmasının ardından  tutuklandığı bildirildi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt ve Gazeteci Latif Şimşek, dün (6 Temmuz) tv100’de Pınar Işık Ardor’un  konuğu oldu. Enginyurt, Şimşek ile sert bir tartışma yaşadı. Enginyurt’un Şimşek’in üzerine yürümesinin ardından yayına ara verildi. Yayına devam Ardor, Latif Şimşek’in darp edildiğini ve olayın savcılığa intikal ettiğini açıkladı. Ayrıca Enginyurt’un korumasının Şimşek’in darp ettiği anların görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde Enginyurt’un Şimşek’in üzerine yürüdüğü ve korumasın da yumruk attığı görüldü. Stüdyoda bulunanlar araya girerek Enginyurt’u tuttuğu ve arbedenin yaşandığı alandan uzaklaştırdığı görüldü.

“ŞAHSIM VE ANNEME DEFALARCA KÜFÜRLER SAVURDU”

Sabah’tan Atakan Irmak’ın haberine göre; yaşadığı arbede sonrası Şişli Emniyet Müdürlüğüne giden Latif Şimşek, kendisini darp etmeye çalışan Cemal Enginyurt ve koruması hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şimşek, Enginyurt’un korumasının kendisine yaklaşarak defalarca darp ettiğini belirterek cezalandırılmasını talep etti. Şimşek ifadesinin devamında, ”Tartışma sonrası programa ara verildiğinde Cemal Enginyurt oturduğum yere gelmeye çalışarak şahsıma ve anneme defalarca küfürler savurdu. ‘A…na ko.. ço..’ şeklinde hakaretler savurduğu sırada Cemal Enginyurt ile stüdyoya birlikte gelen bir şahıs yüzüme defalarca yumruk attı. Canlı yayın konuklarının araya girmesiyle saldırıdan kurtuldum” diye konuştu.

ENGİNYURT’UN  KORUMASINA GÖZALTI KARARI

Karakolda verdiği ifadesinde Cemal Enginyurt’tan ve korumasından şikayetçi olduğunu ifade eden gazeteci Latif Şimşek korumanın cezalandırılmasını talep etti. Emniyet ekipleri korumanın kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlatırken iki şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında Cemal Enginyurt ve koruması hakkında gözaltına alınması talimatında bulundu. Öte yandan Enginyurt’un Milletvekili olmasından dolayı dosyasının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceği öğrenildi.

Cemal Enginyurt canlı yayında Latif Şimşek’in üzerine yürüdü!

TUTUKLANDI

Başsavcılık olay sırasında televizyon programının yapıldığı kanalda resmi görevi bulunmayan ve Cemal Enginyurt’un koruması olduğu iddia edilen kişi hakkında gözaltı talimat vermişti. Gün içinde şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe şüpheli tutuklandı