Enginyurt: Kimse heveslenmesin bu masa dağılmayacak!

Yayın tarihi: 3 Mart 2023 Cuma 1:52 pm - Güncelleme: 3 Mart 2023 Cuma 2:32 pm

Ülkü Çoban’ın sunduğu Gün Ortası programında Altılı Masa’daki son gelişmelere dair değerlendirmelerde bulunan Cemal Enginyurt, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yıpratılmak istendiğini söyleyerek, “Hiç kimse heveslenmesin, bu masa dağılmayacaktır” dedi.

TELE1 ekranlarında yayınlanan ve Ülkü Çoban’ın sunduğu Gün Ortası programına Cemal Enginyurt konuk oldu. Enginyurt, dün gerçekleştirilen Altılı Masa toplantısında ve sonrasında yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu: Altılı Masa adayı ilk turda Cumhurbaşkanı

Altılı Masa’da hiçbir kriz ve problemin olmadığını ifade eden Enginyurt, Akşener’in partisini bilgilendirmek için böyle bir davranışta bulunduğunu söyledi. Atılan ve silinen tweetlerin insanların şahsi görüşleri olduğunu ve o kişiyi bağlayacağını ifade ederek, “Şahsi görüşler asla partiyi bağlamaz” dedi.

“Akşener yıpratılmak isteniyor” diyen Enginyurt, Altılı Masa’nın “çatlaması” ya da “dağıtılması” gibi bir durumun söz konusu olmadığını ve Akşener’in zaten daha önce “Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim,  ben masanın kazanmasından yanayım” dediğini aktardı. Akşener’in vatansever ve millete gönülden bağlı olduğunu da belirten Enginyurt, “Hiç kimse heveslenmesin, bu masa dağılmayacaktır” ifadelerini kullandı.

“BU SEÇİM SIRADAN BİR SEÇİM DEĞİLDİR”

Enginyurt sözlerine şöyle devam etti:

“Bu Masa, sağ-sol masası değildir. Bu masa, sen ben kavgasının yapıldığı bir masa değildir. Bu seçim sıradan bir seçim değildir. Bu seçim Cumhuriyetle hesaplaşmak isteyenlerle Cumhuriyete sahip çıkanların seçimidir. Bu seçim Mustafa Kemal Atatürk’e ‘zalim’ diyenlerle, sarı saçlı mavi gözlü dev adam Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gidenlerin seçimidir. Bu seçim ezilenlerin halk mücadelesinin seçimidir. Bu seçim emeklilerin emek mücadelesi seçimidir. İşsizlerin, taşeronda kadro bekleyenlerin seçimidir…”

“EL Mİ YAMAN BEY Mİ YAMAN 14 MAYIS’TA GÖRECEKTİR ERDOĞAN”

Enginyurt ayrıca, “Kazanacak aday” tartışmasına dair de, “Bu memlekette kazanacak aday bellidir. Millet İttifakı’nın ortaya koyduğu aday, kazanacak adaydır ve Cumhuriyet kazanacaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gidenler kazanacaktır. Allah’ın izniyle Millet kazanacak, Millet İttifakı kazanacaktır” ifadelerini kullandı.

Enginyurt sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Herkesin gönlü rahat olsun, bu masa dağılmayacaktır. Dağılmasını bekleyenler de hüsranla karşı karşıya kalacaklar, el mi yaman bey mi yaman 14 Mayıs’ta görecektir Recep Tayyip Erdoğan!”