Engin Özkoç: Türkiye tekrar 7 Haziran-1 Kasım sürecindeki kaos ortamına mı sürüklenmek istiyor?

Yayın tarihi: 21 Nisan 2022 Perşembe 4:01 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2022 Perşembe 4:01 pm

CHP’li Engin Özkoç, Bursa’da infaz koruma memurlarına düzenlenen terör saldırısı ve TÜGVA’nın bulunduğu binada patlatılan bombaya dikkat çekerek, “Türkiye tekrar 7 Haziran-1 Kasım sürecindeki kaos ortamına mı sürüklenmek istiyor?” dedi.

CHP Grup Başkenvekili Engin Özkoç, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Engin Özkoç, düün (20 Nisan) Bursa’da infaz memurlarını taşıyan araca yapılan bombalı terör saldırısı ve bugün (21 Nisan) İstanbul’da TÜGVA’nın bulunduğu binaya yapılan bombalı saldırıya dikkat çekerek 7 Haziran-1 Kasım 2015 Genel Seçimleri’ni hatırlattı.  Engin Özkoç’un açıklaması şöyle:

“Seçim nasıl kazanılır hangi yollara başvurulur? Eğer Millet İttifakı söz konusuysa onu fitne fesat söyleyerek paramparça etmek gerekir. Yalanlarla Türkiye’yi yönetmek gerekir. Bir kaos ortamına Türkiye’yi sürüklemek gerekir. Öyle yaparlarsa Cumhur İttifakı otururlar birlikte beraberce koltuklarını sağlamlaştırmaya çalışırlar. Birbirlerine 93 gül hediye ederler ne yaparsan ben senin yanımdayım derler. Millet bırak gül görebilmeyi aileler birbirinin yüzüne hasret kaldı. Şimdi ne oluyor arkadaşlar. Dün bir patlama gerçekleşti. Bursa’da infaz memuru arkadaşlarımızdan biri şehit düştü. Bugün TÜGVA’nın önünde el  yapımı bir bomba patlatıldı. Ne yapamaya çalışıyorsunuz? Soylu’ya soruyorum Saray’ın tetikçiliğini yapıp muhalefete laf yetiştireceğine; ‘Türkye’de terör bitti’ dedin ya bu terör olayları ile ilgili kendi istihbaratını emniyeti jandarmanı harekete geçirip bunları önüne geçsene. Türkye tekrar tıpkı 7 Haziran seçimlerinden sonra 5 ayda 1 Kasım seçimine kadar sürüklendiği terör kaos ortamına tekrar mı sürüklenmek istiyor. Türkiye’de tekrar  bombalar mı patlayacak. Masum insanlar mı öldürülecek? Türkiye’de bunun ardından OHAL yaratılıp bir kaos ortamı mı çıkartılacak. Beklenti bu mu?  Bu faillerin derhal yakalanmasını istiyoruz. O bombayı koyanın bir kadın olduğu tespit edilmiş. Derhal o kişi kimse ve arkasında kimler varsa bulun görevinizi yapın. Saray’ın tetikçiliğini değil içişleri bakanlığını yapın. Uyuşturucu baronlarıyla kara para aklayanlarla kol kola dolaşmayı bırakın görevinizi yapın. Aksi takdirde Türkye’yi böyle bir ortaama sürüklemek buna göz yummak Türkiye’nin geleceği ile ilgili bir beka sorunu yaratır bu sorunu yaratan Cumhur ittifakı olur”

 

7 HAZİRAN – 1 KASIM ARASINDA NELER OLDU?

7 Haziran’da iktidar olmak için çoğunluğu sağlayamayan AKP iktidarı, erken seçim kararı alarak 7 Haziran’da seçim düzenlemişti. İki seçim tarihi arasında terör saldırıları düzenlenmişti. O süreçte gerçekleşen terör saldırılar ise şöyle:

17 Temmuz: AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Mutabakatı’nı tanımadığını söyledi.

20 Temmuz: Suruç’ta IŞİD’li canlı bomba, kendisini patlattı. 33 kişi hayatını kaybetti.

22 Temmuz: Ceylanpınar’da iki polis, evlerinde uyurken öldürülerek şehit oldu.

23 Temmuz: IŞİD, Kilis’te sınırdan ateş açtı bir astsubay şehit oldu. Diyarbakır’da bir polisi terör örgütü PKK’nın saldırısına uğrayarak şehit oldu.

24 Temmuz: TSK uçakları IŞİD hedeflerini ve Kandil’deki PKK kamplarını bombaladı. Polis , Türkiye genelinde IŞİD, PKK ve DHKP-C operasyonu yaptı.

11 Ağustos: Erdoğan, çözüm sürecinin kaldırıldığını açıkladı.

20 Ağustos: Lice’de 4 asker şehit oldu. Bir gün sonra Siirt’te yola döşenen patlayıcılar askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı, 8 asker şehit oldu.

22 Ağustos: Şırnak’ta karakola düzenlenen saldırıda Yüzbaşı Ali Alkan şehit oldu. Askerin ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan hükümetin savaş politikasına isyan etti.

5 Eylül: Cizre’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

6 Eylül: Dağlıca’daki PKK saldırısında 16 asker şehit oldu.

8-9 Eylül: Iğdır’da gümrük kapısını koruyan polislere yönelik saldırıda 13 kişi şehit oldu.

10 Ekim: Ankara’daki barış mitinginde iki ayrı bombanın patlaması sonucu 102 kişi hayatını kaybetti.