Engin Özkoç: Öcalan’ın yeni avukatı Recep Tayyip Erdoğan

Yayın tarihi: 27 Ocak 2022 Perşembe 8:11 pm - Güncelleme: 27 Ocak 2022 Perşembe 8:12 pm

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç,  AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı İmralı hakkında söylediği sözler üzerinden eleştirerek, “Öcalan’ın yeni avukatı Recep Tayyip Erdoğan. Bugünlerde bildiğim kadarıyla avukatlarıyla da görüştürülmüyor. Herhalde bunların aralarında bir kırmızı telefon ya da kırmızı bir kişi var” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir canlı yayında kendisine sorulan “İmralı Demirtaş’ın açıklamalarından rahatsız dediniz. Devletin elinde böyle bir bilgi mi var?” sorusuna “Var ki söylüyorum” şeklinde yanıt vermişti. Erdoğan’ın verdiği yanıta muhalefetten birçok isim tepki gösterdi.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Erdoğan’ın İmralı sözleri için “Allah muhabbetinizi arttırsın” derken bir açıklama da CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’tan geldi.

“ÖCALAN’IN YENİ AVUKATI RECEP TAYYİP ERDOĞAN”

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Engin Özkoç, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Öcalan ile ilgili diyor ki ‘Öcalan, Demirtaş’ın vermiş olduğu mesajlardan rahatsız. Öcalan’ın yeni avukatı Recep Tayyip Erdoğan. Bugünlerde bildiğim kadarıyla avukatlarıyla da görüştürülmüyor. Herhalde bunların aralarında bir kırmızı telefon ya da kırmızı bir kişi var. Bu kırmızı kişi ya da kırmızı telefon, Öcalan ile direk Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı telefonla görüştürüyor.

Kim bu Öcalan? Terör örgütünün lideri. Diyor ki “Öcalan rahatsız” diyor. Soruyorum. Ne zaman görüştünüz de rahatsız olduğunu size iletti? Baş başa mı görüştünüz, kırmızı telefon ile mi görüştünüz? Aranızdaki samimiyetin derecesi nedir, hangi noktadadır? Şöyle mi dedi, “Sayın Tayyip Erdoğan ne oldu ben çok rahatsızım bu Demirtaş’tan” dedi de sen ona “ben bunu söyleyeyim mi televizyona çıkacağım şimdi”, deyince ‘söyle söyle sana yetki veriyorum’ dedi de sen TV’de şöyle bir cümle mi kurdun; ‘Öcalan Demirtaş’ın vermiş olduğu mesajlardan çok rahatsız’. Sadece bu söz bile yeri ve zamanı geldiğinde her yola başvurabileceğinin kanıtıdır.

“SEN ÖCALAN’IN KARDEŞİNİ TELEVİZYONA ÇIKARDIN”

Sen İstanbul’da Ekrem İmamoğlu seçimleri kazanmasın diye Öcalan’ın kardeşini devletin televizyonunda konuşturursun. Sen bunu yaparsın. Sen burada kendi oy kaygıların nedeniyle Öcalan ile görüşüp, Öcalan’ın mesajını ulusal bir televizyon kanalından millete duyurursun. Önceden sen aracılar vasıtasıyla duyururdun.

Türkçe mektubu başkası, Kürtçe mektubu başkası okurdu. Şimdi aracıyı aradan çıkarmışın. Öcalan ile direkt mesajlarını ileten bir kişi noktasına getirmişsin kendini. Öcalan HDP’den rahatsız ise sen bundan niye rahatsızsın? Sana ne! Öcalan HDP’den rahatsızsa ‘yahu bunların terör örgütüyle ilgisi var, iyi ya birbirlerinden kopuyor, ayrışıyorlar.’

Sen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak neden bundan rahatsız oluyorsun da kardeşini televizyona çıkaramıyorsun, direkt Öcalan’dan aldığı mesajı millete iletiyorsun. Açıklamak durumunda değil misin?.. Artık Öcalan ile kendisi bizzat onun söylemlerini halka ulaştıran kişi olarak ifade ettiğini biliyoruz. Biz meşru zemin üzerinden TBMM’nin her derde çare olması gerektiğini söylüyoruz. CHP lideri dün ne diyorsa bugün de onu diyor. Sorunları çözecek tek yer TBMM. Recep Tayyip Erdoğan’ın muhatabı sözcüsü olduğu Abdullah Öcalan’dır.”

Erdoğan’dan İmralı açıklaması: Devletin elinde böyle bir bilgi var ki söylüyorum