Engin Günaydın’dan sevenlerine müjde: Yeni bir dizi ile dönüyor!

Yayın tarihi: 18 Şubat 2021 Perşembe 4:58 pm - Güncelleme: 18 Şubat 2021 Perşembe 4:58 pm

Deneyimli oyuncu Engin Günaydın’ın Netflix’te yayımlanacak yeni bir dizide yer alacağı öğrenildi.

Adından sıkça bahsettilen sevilen oyuncu Engin Günaydın’dan sevenlerine müjde geldi. Son olarak Devin Özgür Çınar’la birlikte Gain platformunda yayınlanan 10 Bin Adım dizisinde rol alan deneyimli oyuncu Günaydın’dan bir bomba proje daha geldi.

Netflix’te yayınlanan son filmi Azizler ile beğeni toplayan Günaydın’ın İmaj Yapım imzalı bir dizi ile döneceği öğrenildi. Dizinin Netflix’te yayınlanacağı belirtilirken Günaydın’ın bir hikâyesinden yola çıkılarak çekileceği öğrenildi.

ENGİN GÜNAYDIN KİMDİR?

Günaydın, 29 Ocak 1972 tarihinde Tokat’ın Erbaa ilçesinde doğdu. İlköğretimi Turhal’da, ortaöğrenimini Erbaa’da tamamladı. Lisede, her sene yapılan okullar arası tiyatro yarışmasında aldığı ödül sonrası, jüri üyelerinin Günaydın’ı konservatuvara gitmesi yönündeki ısrarlarıyla oyunculuk hayatına ilk girişi yaptı.

Ailesi onu meslek sahibi olsun diye ablasının yanına, yani İzmit’e yolladı. Fakat o İzmit’te tiyatroya girdi. Oradan Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’na girdi, yatay geçişle Mimar Sinan Konservatuvarı’na girdi.

Engin Günaydın 1996’da profesyonel olarak tiyatroya girdi. Engin Günaydın ilk tiyatro deneyimini Otogargara’da yaşadı. Daha sonra “Bir Demet Tiyatro”‘dan aldığı teklifle buraya geçti. Bir Demet Tiyatro”dan sonra, Mehmet Ali Erbil ve Emel Sayın’la “Aşkım Aşkım” dizisinde Tarık Usta’yı oynadı, aynı yıl Zeki Demirkubuz’un Yazgı’sıyla Ankara Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü aldı.

Okan Bayülgen’in sunduğu Zaga’da kısa skeçlere çıkan Günaydın, Yazı Tura adlı filmde de bir rol kaptı.Bu filmde Sencer karakterini canlandırdı. Ayrıca 2003 yılında “Hadi Uç Bakalım” ve “Alacakaranlık” dizilerinde oynadı.

Günaydın, asıl çıkışını Gülse Birsel’in kendisini fark etmesiyle Avrupa Yakası’na katılarak yakaladı Burada “Burhan Altıntop” karakterini canlandırarak büyük ilgi gördü. Dizinin 14 Eylül 2005 tarihindeki 3. Sezon’da giriş yapan Günaydın, dizide İdare Müdürü rolünü canlandırdı ve dizinin 24 Haziran 2009 tarihindeki son bölümüne kadar devam etti.

Günaydın televizyon ekranlarında ise son olarak Muhteşem Yüzyıl’daki Gül Ağa karakterleriyle yer aldı.